*Nettavisen* Økonomi.

Telesalg kan gi politisk smell

Milliardsalget av TeliaSonera kan bli en politisk betent sak for den svenske regjeringen.

10.06.08 10:18

Den svenske regjeringen risikerer å få en ripe i lakken i forbindelse med salget av TeliaSonera. Det er mangelen på ekspertråd som hentes inn som kan få kritikken til å hagle.

NA24 - din næringslivsavis

Den borgerlige regjeringen som styres av statsminister Fredrik Reinfeldt er i ferd med å selge den svenske statens eierandeler i seks selskaper som inkluderer aksjepostene i Nordea, SBAB og TeliaSonera.

Riksrevisionen er ventet å komme med en rapport som kritiserer myndighetenes mangel på å konsultere seg med eksperter i forkant av det planlagte salget av 37 prosent av TeliaSonera. Ifølge Financial Times kan statens kontrollorgan konklusjon være at det er mulig til å stille spørsmål ved regjeringens evne til å fremforhandle best mulig pris. Hvis det blir konklusjonen vil det være bensin på bålet for politiske motstandere.

France Telecom la i forrige uke inn et bud på TeliaSonera. Det svensk-finske teleselskapet reagerte med å avslå budet og kalte det for lavt. 252,5 milliarder svenske kroner er ikke nok for styret i TeliaSonera.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.