TDC Norge, som inkluderer kabelselskapet Get, blir kjøpt av svenske Telia i en avtale som priser selskapet til 21 milliarder kroner.

Det opplyser Telia i en børsmelding tirsdag.

Get ble kjøpt av danske TDC for 14 milliarder kroner i 2014, som da ligger an til å sitte igjen med en pen gevinst etter salget til Telia.

Get leverer bredbånd og TV til 518.000 norske husholdninger og selskaper, og har over en million kunder.

Les også: Nedtur for Telenor

Utfordrer Telenor enda hardere

Telia er allerede Norges nest største teleoperatør etter Telenor, og med oppkjøpet av Get utfordrer de også Telenors datterselskap, TV-distributøren Canal Digital.

"Kjøpet vil styrke Telias posisjon på det norske markedet og vil posisjonere selskapet som en sterkere utfordrer på mobil, tv og bredbånd", skriver Telia.

- Avtalen vil skape en ledende, konvergent operatør for både forbrukere og selskaper i Norge som kan konkurrere i markedet med en rekke attraktive og nye produkter og tjenester. Avtalen er fordelaktig for norske kunder og samfunnet, sier Johan Dennelind, konsernsjef i Telia, i en kommentar.

Les også: Giganter stiger kraftig på børsen

Telenor ikke bekymret

Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor sier at han ikke lar seg bekymre av oppkjøpet.

-Vi tror ikke dette vil ha en effekt for oss. Get har hatt flere eiere og nå får de en ny eier. Dette er en selskapet med tøff konkurranse, men vi er fornøyd med posisjonen vi har. Vi fortsetter å ta markedsandeler i bredbånd og har en solid posisjon på tv, sier Brekke på Telenors kvartalspresentasjon.

Over 2.000 ansatte

Dennelind sier at Get vil fortsette å investere i utrullingen av bredbånd og fiber i Norge som en del av Telia.

TDC Norge har 870 ansatte, mens Telia Norge har 1.350 ansatte gjennom Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

– Dette er en strategisk milepæl i vår og norsk telehistorie. Det nye selskapet vil bli en fullverdig totalleverandør og en industriell utfordrer i markedet. Vi vil bli en slagkraftig og uavhengig konkurrent til markedslederen, sier administrerende direktør Abraham Foss i Telia Norge.