*Nettavisen* Økonomi.

Telia sparker 2000 ansatte

Foto: (Scanpix)

Skal spare milliarder de neste to årene.

17.10.12 10:50

Sveriges «Telenor» - det delvis statseide Telia Sonera skal spare to milliarder svenske kroner de neste to årene.

For å klare dette planleffes dramatiske kutt i arbeidsstokken. 2.000 ansatte skal bort, tilsvarende rundt syv prosent av arbeidsstokken i teleselskapet.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Telia Sonera la onsdag fram en kvartalsrapport som viser en nedgang i overskudd før skatt. Overskuddet ble på 6,6 millioner kroner, sammenlignet med 7,2 millioner i samme periode i fjor.

- Ingen vekst
- Det finnes ikke vekst i den mobile virksomheten. Når lønningene går opp med 3 prosent og vi ikke har vekst, da må vi finne innsparinger, sier administrerende direktør i Telia Sonera Lars Nyberg, ifølge NTB.

Administrerende direktør Lars Nyberg kan ikke si hvor mange tjenester i Sverige som vil bli berørt, men nedbemanningene kommer til å ramme ansatte i flere land.

Hvor mange?
- Jeg kan ikke svare på hvor og hvor mange. Det må vi komme tilbake til de nærmeste månedene, men vi følte at vi måtte gå ut å fortelle om det her, sier han til Aftonbladet.

- Er det flest i Sverige?

- Vi har jo flest ansatte i Sverige, så det er kanskje en indikasjon, men jeg vil ikke spekulere, sier Nyberg.

Vantro ansatte
Nyheten ble møtt med sjokk hos de ansatte.

- Dette er forferdelig. Alle jobbkutt er triste nyheter for våre medlemmar, og 2000 er et gigantisk tall, sier fagforeningsleder Agneta Ahlström til Aftonbladet.

- Dette slår ned som en bombe. Ingen er forberedt på dette. At vi etter flere år med nedskjæringer ikke kan få fred og ro, er tragisk.

Telia Sonera ble til etter fusjon mellom det tidligere statlige svenske teleselskapet Telia og det tilsvarende finske, Sonera, i 2002. Omkring 50 prosent av aksjene eies av den svenske og finske stat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.