NA24.no

TeliaSonera viser bedring

Kan vise til forbedring for første gang på ett år.

Den svenske telekjempen TeliaSonera har presentert sitt resultat for første kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

I løpet av de tre første månedene av 2008 økte nettoresultatet til 4,5 milliarder svenske kroner fra 4 milliarder svenske kroner i tilsvarende kvartal året før.

Driftsresultatet før engangsposter steg til 6,75 milliarder svenske kroner fra 6,19 milliarder, mens driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) steg til 7,76 milliarder fra 7,58 milliarder svenske kroner i første kvartal året før. Det er første gang på over ett år at de klarte å forbedre EBITDA.

Nettosalget steg 7,4 prosent til 24,4 milliarder svenske kroner fra 22,7 milliarder svenske kroner.

TeliaSonera leverer bedre enn hva analytikerne hadde forventet. Ifølge en undersøkelse gjennomført av Bloomberg lå forventningene på et resultat rundt 4,04 milliarder svenske kroner fra en omsetning på 24,2 milliarder.

TeliaSonera gjør ingen endringer når det gjelder utsiktene for 2008 sett under ett, og venter en vekst sammenlignet med fjoråret. Ved utgangen av kvartalet hadde teleselskapet 119,3 millioner abonnenter.

- Vi må fortsette og øke effektiviteten for å kunne forsvare våre ledende posisjoner på de mer modne markedene og opprettholde høy kvalitet i våre nett og tjenester, kommenterer konsernsjef Lars Nyberg.

Det svensk-finske teleselskapet har vekket interesse i Frankrike. I forrige uke gikk det spekulasjoner rundt et mulig bud fra France Telecom. Selv om det ikke kom et offisielt bud bekreftet det franske telekonsernet at de var interessert i TeliaSonera og at de undersøkte mulighetene. France Telecom bekreftet også at de så på andre muligheter, og nevnte blant annet Telenor i samme slengen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere