NA24.no

Tellus avlyser kjøp av andeler på norsk sokkel

Det norske oljeselskapet Tellus Petroleum er fristilt fra forpliktelsene om å kjøpe andeler på norsk sokkel fra tyske Wintershall.

I den opprinnelige avtalen fra 16. juni i år solgte den tyske olje- og gassprodusenten Wintershall feltandeler for nær 4,7 milliarder kroner til norske Tellus. Transaksjonen omfattet 20 prosent i Knarr-feltet, 4,5 prosent i Veslefrikk-feltet, 6,5 prosent i Ivar Aasen-feltet og 10 prosent i Yme-feltet.

Transaksjonen inkluderte også en andel på 15 prosent i den Wintershall-opererte utbyggingen av Maria, samt sju lisenser i letefasen.

Nå melder Wintershall at de på anmodning fra Tellus har fristilt det norske selskapet fra sine forpliktelser om kjøp av disse andelene.

Administrerende direktør Fridtjof Jebsen i Tellus Petroleum forklarer beslutningen med et utfordrende marked med lave oljepriser.

– Vi har avtalt med Wintershall å ikke gå videre med transaksjonen i nåværende marked. Det er årsaken, sier Jebsen til E24.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere