NA24.no

Tempen stiger på børsen

Sist oppdatert:
Oslo Børs stiger for åttende dag på rad.

Oslo Børs fortsetter der den slapp onsdag. Hovedindeksen opp 0,28 prosent til 424,10 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Dermed stiger børsen for åttende dag på rad. Det er den lengste perioden med oppgang siden høsten 2004 da hovedindeksen steg ti dager på rad.

Oljen opp
Oljeprisen har steget betydelig det siste døgnet. Da Oslo Børs stengte lå nordsjøoljekontraktene med levering i mai under 100 dollar fatet. Nå har kontraktene steget til 103,32 dollar fatet.

Det sender StatoilHydro opp 0,76 prosent til 158,20 kroner.

Yara stiger 2,44 prosent til 294 kroner etter at JP Morgan har hevet kursmålet til 380 kroner fra 350 kroner.

Ikke overbevist
Tyngdekreftene begynner å bli gjeldende i Tandberg Data. Aksjen faller 25 prosent til 0,15 kroner torsdag morgen.

- Tandberg Data er ute av den umiddelbare risikosonen ettersom selskapet i går kunne melde at emisjonen er fulltegnet. Dette innebærer at selskapet får inn rundt 135 millioner kroner i ny kapital. Vi vil imidlertid fortsatt være forsiktige med hensyn på forventninger om at selskapet oppnår kontrakter med bedre marginer samt ser potensielt behov for ytterligere finansiering i løpet av året, skriver DnB NOR Markets i sin morgenrapport.

Meglerhuset opprettholder salgsanbefalingen med et kursmål 0,02 kroner per aksje.

Stor salgsinteresse fra meglerhuset Carnegie sender Schibsted ned 5,73 prosent til 148 kroner. Norske Skog faller 4,55 prosent til 21 kroner etter den sterke oppturen dagen i forveien.

Topper vinnerlisten
Himmelferden fortsetter for Questerre. Onsdag ble aksjeverdien nærmest doblet, og aksjen stiger ytterligere 23,18 prosent til 5,42 kroner torsdag morgen. I handelen på Toronto-børsen steg aksjen 37,8 prosent til 5,73 kroner.

Traneuro Energy er opp 25 prosent til 0,95 kroner etter at de kan melde at de har inngått et samarbeid med det østerrikske selskapet RAG Rohöl-Aufsuchungs Aktiengesellschaft. Sammen skal de utvikle Traneuros ukrainske eierdeler med det statlige Crimgeologiya i Ukraina.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere