NA24.no

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Tenker ikke på arvingene

Sist oppdatert:
Eldre vil bruke alle pengene sine på seg selv.

Tre av ti personer over 40 år her i landet ser ingen grunn til å etterlate seg arv til barna sine, viser en undersøkelse.

NA24 - din næringslivsavis

Bare to tredjedeler (59 prosent) av befolkningen over 40 år har som mål å etterlate seg arv til neste generasjon. En tredjedel (32 prosent) har ikke noe mål om å etterlate seg noe til de som kommer etter. Det viser en undersøkelse som Synovate MMI har gjort for Postbanken.

- Arv har tidligere vært tradisjon i Norge, det var et mål å etterlate seg gården til sine etterkommere i bedre stand enn man selv overtok den i. I dag er vi mer egoistiske, og unge er mindre avhengige av arv, sier forbrukerøkonom Ellen Dokk Holm i Postbanken til Aftenposten.

Tore Henning Larsen, organisasjonssekretær i Seniorsaken, mener man må ha rett til å bruke pengene man har spinket og spart hele livet.

- Det er ikke noe mål i seg selv å dø gjeldfri og med penger på bok. Det skulle bare mangle om de som har spinket og spart gjennom livet ikke skulle få bruke dette på seg selv. Sekstiåtterne har det de trenger fra før, og det er dessuten et dårlig utgangspunkt å arve en hel haug med penger, sier Larsen til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere