Tente håp på børsene

Foto: (Scanpix)

Amerikansk redningspakke løftet asiatiske markeder.

29.01.09 08:26

De asiatiske markedene steg for tredje dag på rad torsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Stemningen fra Wall Street smittet over og ga en forrykende start på børsdagen. I Asia var også investorene lettet over at president Obamas finansielle redningspakke har passert det første hinderet i Kongressen.

Markedene kjølnet imidlertid noe i det investorene vendte blikket mot bekymringene for den globale økonomiske nedturen

Ny statistikk viste at detaljhandelen i Japan falt 2,7 prosent på årsbasis i desember. Dermed kjølnet stemningen betraktelig på slutten av dagen, i det investorenes frykt for effekten av en dyp resesjon ble forsterket.

- Et svakt resultat var ventet, men 2,7 prosent var en negative overraskelse. Nedovertrenden i forbruket er ventet å tilta fremover, sier økonom Norio Miyagawa ved Shinko Research Institute til Marketwatch.

I Tokyo endte Nikkei 225 opp 0,56 prosent, mens den australske S&P/ASX 200-indeksen steg 0,5 prosent. I Seoul steng Kospi-indeksen solide 5,91 prosent.

Finanspakke på vei i USA
Asiatiske markeder fikk en solid start etter at det ble kjent at demokratenes majoritet i Representantenes hus sørget for å få gjennom pakken som tar sikte på å skape mer enn fire millioner nye jobber de neste halvannet årene.

Les mer: Krisepakken vedtatt i natt

Ikke en eneste republikaner stemte for pakken, som nå sendes til behandling i det siste hinderet, Senatet. Det er ventet at den får flertall også der, ettersom demokratene har solide flertall i begge kamrene i Kongressen.

Pakken på 819 milliarder dollar inneholder skatteletter på over 2000 milliarder kroner og omfattende tiltak for å pumpe inn penger som skal øke byggeaktiviteten.

Finanshåp
Signalene om at finansdepartementet i USA planlegger å legge frem en plan som skal sikre 23 banker 386 milliarder dollar i investeringskapital ga et solid løft til finansaksjene på Wall Street onsdag.

Dette skal sikre likviditet for kundene til bankene. Finanskrisen og kredittskvisen har strupet tilgangen på kapital til bankene. Planen skal støtte opp om sunne banker og skal gi kredittilgang for både privatpersoner og småbedrifter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag