*Nettavisen* Økonomi.

Terje Håkonsen anker

Vil ha bildebråket opp i Høyesterett.

17.02.09 14:26

Terje Håkonsens snowboard-selskap og Andy Finch krevde 350.000 i erstatning fra Tromsø 2018 AS, men har tapt i to rettsinstanser.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye mediaguide

Nå går det mot en tredje runde i retten, dersom Høyesteretts ankeutvalg sier ja.

- Vi mener at lagmannsrettens dom er gal fordi den forskjellsbehandler nordmenn og utlendinger, og kommer til å anke saken i løpet av neste uke, sier advokat Joakim Marstrander til NA24 Propaganda.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

The Arctic Challenge (TAC) og brettkjøreren Andy Finch krevde oppad begrenset erstatning på 350.000 kroner. Årsaken er at det nå oppløste OL-selskapet Tromsø 2018 AS benyttet et bilde av Finch fra TAC 2004 i kampen om å bli Norges OL-søkerby i 2007. Isteden endte TAC og Finch opp med å måtte dekke saksomkostninger på til sammen 200.817 kroner.

Les også: Terje Håkonsen tapte i retten

- Vi mener det er vanlig høflighet å spørre om samtykke fra personer før man bruker bilde av dem, og mener at dette også er norsk rett. Det gjelder som utgangspunkt uavhengig av om personen er norsk eller utlending. Dette er et prinsipielt spørsmål som gjelder alle kjente utlendinger i Norge, kommenterer Marstrander.

Les også: Misbrukt stjerne gir bort 200.000

OL-søknaden med et bilde av Andy Finch tatt av fotograf Yngve Olsen Sæbbe ble trykket opp i 1000 eksemplarer og lagt ut på nett. TAC og Finch mener bildebruken var urettmessig, og viste til åndsverkloven og markedsføringsloven.

Tromsø 2018 AS sin advokat, Øystein Martin Sagen, sa i slutten av januar at han mente dommen var spennende rent prinsipielt, og at den nok ville bli diskutert i juridiske kretser. Ifølge Sagen finnes det ikke rettesnorer fra Høyesterett.

Les også debattinnlegget: Bør ankes til Høyesterett

Les også debattinnlegget: Åpner for bildemisbruk

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.