NA24.no

Terra-boet vurderer søksmål

Sist oppdatert:
Bostyret i Terra Securities vurderer om avtalene med storbanken Citigroup er gyldige. Nå er engelske advokater hyret.

Bostyret vil vurdere gyldigheten av investeringsavtalene som kommunene og Terra har gjort med Citibank. Det fremgår av bostyret i Terra Securities sin innberetning.

NA24 - din næringslivsavis

I innberetningen skriver boet at de har gjennomført en grundig gjennomgang av kommunens investeringer for å fastslå om det foreligger separatistrett eller ikke.

Les om saken her: Kommunene får Terra-penger

Denne vurderingen vil ligge til grunn i det videre arbeidet med å vurdere om man kan rette krav mot den amerikanske storbanken Citigroup.

Les også: Jubler over Terra-penger

Hyret advokater
Boet meldte tirsdag at pengene fra salget av kommunenes investeringer kan utbetales dem direkte, og ikke tilfaller boet.

Boet melder i innberetningen at de har hyret inn engelske advokater som nå vil se på avtalen med Citibank sin gyldighet.

Terra-skandalen startet med Citi
Citigroup, som er en av verdens største finansinstitusjoner, var dem som hadde utstedt produktene som utløste milliardtap for åtte kommuner.

Produktene, som var avanserte strukturer blant annet bygget på amerikanske kommunelånspapirer, skulle gi en bedre avkastning enn lånekostnadene som kommunene hadde. Men da kredittproblemene meldte seg i USA kollapset strukturene.

Milliardtap
Det var Terra Securities som hadde formidlet produktene til de åtte kommunene, som har realisert enorme tap som følge av kollapsen i verdens kredittmarkeder. Så langt ligger kommunene an til å tape over milliarden på forretningene med Terra.

Spørsmålet er nå om Citigroup kan komme i et ansvar her.

Bostyrer Jon Skjørshammar i advokatfirmaet Selmer er ikke tilgjengelig for kommentar tirsdag. Men boet skal ha en pressekonferanse tirsdag klokken 14.00. NA

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere