NA24.no

Terra-jubel i kommunene

Sist oppdatert:
Nå har 530 «rest»-millioner tikket inn på kontoen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Advokat Jon Skjørshammer i Selmer, som har behandlet konkursboet etter Terra Securities, bekrefter ovenfor NA24 at de såkalte separatistpengene er betalt ut til de åtte Terra-rammede kommunene.

NA24 - din næringslivsavis

- Alle har fått pengene sine. Vi har utbetalt rundt 530 millioner kroner, sier han.

Asgeir Almås, ordfører i Hattfjelldal, sier dette i det minste var en trøstens sommergave i den sørgelige Terra-katastrofen som har kostet åtte kommuner nær én milliard kroner.

- Vi er kjempeglade for at vi ha fått pengene inn på konto, sier ordføreren til NA24.

- Kjempemessig
Den drøye halve milliarden ble fordelt på kommunene Rana, Hattfjelldal, Hemnes og Narvik i Nordland samt kommunene Kvinesdal, Vik, Haugesund og Bremanger på Vestlandet.

Den lille kommunen Hattjelldal fikk utbetalt rundt 42 millioner kroner. 25 millioner kroner kommer fra garantisummene som ble betalt inn etter at deres fiasko-obligasjonspakker raste i verdi høsten 2007. 15 er fra salget av obligasjonene. Resten er renter.

- Dette var kjempemessig, sier Almås, og opplyser at pengene går rett inn på en egen konto for å betjene kjempegjelden kommunen har pådratt seg.

Langt fra kravet
Også i Hemnes er dette en gledens dag. De fikk utbetalt 32,7 millioner kroner, hvorav knappe 1,5 millioner kroner er renter. Salgssummen og garantiinnbetalingen utgjør til sammen 31,2 millioner kroner.

Opprinnelig krevde Terra-kommunene 1,45 milliarder kroner fra konkursboet etter Terra Securites.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere