*Nettavisen* Økonomi.

Terra kjøper meglerhus

Foto: (Scanpix)

Prøver igjen etter kollapsen i Terra Securities.

17.02.09 14:25

Terra Gruppen har fremmet bud på samtlige aksjer i Orion Securities AS, melder selskapet i en pressemelding.

NA24 - din næringslivsavis

- Budet er behandlet på ekstraordinær generalforsamling i Orion AS og har fått prinsipiell tilslutning fra aksjonærene i Orion. Budet har forbehold om due diligence og transaksjonen skal være gjennomført senest 15. mars 2009, skriver selskapet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Terra skriver at de tidligere har tatt innover seg et ønske om å eie et meglerhus etter at meglerhuset Terra Securities gikk konkurs.

- Selskapet skal være tuftet på sparebankverdier og primært dekke sparebankenes og personkundemarkedets behov. Terra-Gruppen legger til grunn at Orion Securities vil danne et fundament for Terra-Gruppens videre satsing innen verdipapirområdet, melder selskapet.

Gikk konkurs
Terra Securities var tidligere meglerhuset til Terra Gruppen. Men selskapet slo seg selv konkurs vinteren 2007 etter at flere kommuner startet en juridisk prosess for å få tilbake nesten en milliard kroner som var plassert gjennom meglerhuset i verdipapir som raste i verdi.

Saken, som har fått tilnavnet Terra-saken, ruller videre i rettsapparatet der konkursboet til Terra Securities er en part.

- Meget spennende
- Orion representer et glimrende utgangspunkt når vi nå har besluttet å bygge det verdipapirforetaket Terra-Gruppen trenger. Virksomheten i foretaket skal rette seg mot sparebankene og personkundemarkedet, forankret i det verdigrunnlaget Terra-Gruppen og sparebankene står for, sier konsernsjef Stein Ole Larsen i Terra-Gruppen i en kort kommentar.

I pressemeldingen skriver Orion Securities at et salg til Terra Gruppen vil sikre selskapet nødvendig styrke og troverdighet som styret mener vil være nødvendig for å lykkes fremover.

- Dette er en meget spennende og god industriell mulighet for oss i Orion Securities som jeg er sikker på at både våre kunder og ansatte raskt vil se store fordeler i, sier adm direktør i Orion Securities AS, Carl Espen Wollebekk i en pressemelding.

Vurderte flere
Prisen ønsker Terra ikke si noe om, og en endelig avtale er ikke undertegnet.

- Vi kommenterer ikke noe mer utover det som står i pressemeldingen. Vi får komme tilbake når eventuelt forbeholdene er løftet, sier informasjonsdirektør Sigurd Ulven i Terra Gruppen til NA24.

Hvorfor velger dere akkurat Orion?

- Vi har blitt kontaktet av flere og hatt flere muligheter det siste året, og Orion fremstår som det beste alternativet slik vi ser det i dag, sier Ulven.

Det siste året har Terra Gruppen vært knyttet til flere mulige oppkjøp av diverse meglerhus. Nå har de landet ned på et der de går videre med prosessen. Selv har de satt en tidsfrist på rundt to uker.

- Vi har 14 dagers tid på oss og vi har satt en del forbehold. Nå skal det gjennomføres en due diligence og så får vi se hva som kommer ut av denne.

Både eierne i Terra og Orion Securities har stilt seg positivt til oppkjøpet

Kjøpte forvaltere
Høsten 2008 kjøpte Terra Gruppen de resterende aksjene i WarrenWicklund Kapitalforvaltning etter å ha eid 59,1 prosent aksjene i selskapet i snaut to måneder.

Terra sluker WarrenWicklund

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.