Terra Securities slår seg selv konkurs

Foto: (Inge Berge/NA 24)

Kredittilsynet har sendt ut melding om tilbakekalling av konsesjonen.

28.11.07 21:34

Terra-Gruppen har vedtatt å begjære oppbud i meglerhuset Terra Securities. Virksomheten stopper med umiddelbar virkning.

NA24 - din næringslivsavis

Det fremgår av en melding sendt via Oslo Børs onsdag morgen.

Terra Securities ASA mottok i går ettermiddag forhåndsvarsel fra Kredittilsynet om tilbakekall av selskapets konsesjoner.

Les også:
Terra-toppen går
Terra-ansatte tilbys psykologhjelp

- Dermed er forutsetningene ikke lenger tilstede for en finansieringsløsning for tilbudet til de fire nordlandskommunene. Selskapets styre har på dette grunnlag besluttet at virksomheten i Terra Securities ASA skal opphøre med umiddelbar virkning, og at selskapet skal begjære oppbud, heter det i meldingen.

Les hele meldingen her (word-dokument).

Oslo Børs hadde innført børspause i de åtte Terra-bankene notert på børsen i forkant av meldingen.

Les også: Alt om kommunesmellen

- Alvorlige og systematiske overtredelser
Kredittilsynet skriver i pressemeldingen at Terra Securities etter Kredittilsynets vurdering av opplysningene så langt i saken, har foretatt alvorlige og systematiske overtredelser av god forretningsskikk i forbindelse med utførelse av investeringstjenester til kommunene Rana, Hemnes, Hattfjelldal og Narvik.

TV 2 Nyhetskanalen: Finansminister Kristin Halvorsen om Terra-skandalen (Artikkelen fortsetter etter videovinduet):

198492

- Kan skade allmenne interesser
- Terra Securities ASA har unnlatt å informere om vesentlige risikoforhold i forkant av kommunenes investeringer, og har tilbudt produktene til en målgruppe som produktene ikke passer for. Kredittilsynet mener i tillegg at en fortsettelse av virksomheten kan skade allmenne interesser, heter det i meldingen.

Diskutér: Riktig å inndra konsesjonen?

Kredittilsynsdirektør Bjørn Skogstad Aamo skriver at lover og regler på verdipapirområdet tar sikte på å gi kundene trygghet for at de kjøper produkter og tjenester på et riktig grunnlag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Per Ervland

- Hensynet til framtidige kunder
- Når Kredittilsynet etter en grundig gjennomgang konstaterer flere og alvorlige brudd på kravene til god og riktig informasjon, er vi nødt til å reagere strengt på dette, skriver Skogstad Aamo, og legger til:

- Hensynet til framtidige kunder i verdipapirmarkedet er en hovedbegrunnelse for at Kredittilsynet nå varsler tilbakekalling av konsesjonene for Terra Securities, heter det fra Skogstad Aamo.


NA24 oppdaterer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.