NA24.no

Terra tar tapet

Sist oppdatert:
Terra Securities har bestemt seg for å holde kommunene delvis skadesløse i Terra-skandalen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Terra Securities ASA har fremsatt et forslag til kommunene Hemnes, Rana, Narvik og Hattfjelldal om å holde dem skadesløse for tapet som har oppstått som følge av investeringen i den amerikanske kommuneobligasjonsporteføljen forvaltet av Citibank, skriver meglerhuset i en pressemelding.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi mener dette er et godt tilbud til kommunene, sier Svein Erik Nordang, administrerende direktør i Terra Securities ASA, i meldingen.

Avdekket feil i infomasjonen
- Vår interne gransking har avdekket klare feil i informasjonen til kommunene. De ble ikke fortalt om «triggermekanismen» (mekanismen som gir Citibank rett til å oppheve strukturen dersom verdien av sikkerheten faller under 55 % av pålydende verdi) i det kombinerte produktet, som eksponerte dem for kursrisiko ved et så dramatisk markedsfall som det som her har inntruffet (til under 55% av pålydende). Vi finner det derfor riktig å gi dem et tilbud som holder dem skadesløse for dette foreholdet, sier meglerhuset i meldingen.

Artikkelen fortsetter under videovinduet:

198326

Forslaget innebærer at kommunene får tilbake det obligasjonslån de satt med før man gjennomførte de omstridte transaksjonene i juni 2007. All kontantsikkerhet vil også bli tilbakeført kommunene.

Sterk beklagelse
Det er i dag et verdifall på ca 150 millioner i den «gamle» obligasjonen kommunene nå tilbys å få tilbake, men dette er et kursfall de ville hatt også om man ikke hadde gjort investeringen i juni 2007. Dette kurstapet vil ikke bli realisert med mindre det skjer kreditthendelser i tilknytning til denne obligasjonen.

Terra Securities sier at de på det sterkeste beklager den situasjon kommunene har blitt satt i, og at alle nødvendige tiltak vil bli iverksatt for å sikre at slike episoder ikke gjentar seg.

Les NA24-kommentaren: Terras eneste mulighet

- Føler oss rundlurt
De fire nordlandskommunene Hemnes, Rana, Narvik og Hattfjelldal har hele mandagen sittet i møter med sine advokater og rådgivere. Etter krisemøte sa de at de følte seg rundlurt.

-Vi har en mye sterkere sak enn vi først trodde. Vi er rett og slett blitt rundlurt, sier ordførerne i Terra-saken etter dagens krisemøte med advokatene.

LES MER: - Fikk ikke spørre eksperter

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere