NA24.no

Foto: Statsministerens kontor (Statsministerens kontor)

Terror- sikring av Jens = 430 millioner

Sist oppdatert:
Så mye har det kostet, foreløpig, å terrorsikre statsminister Stoltenberg.

Hittil har det kostet nesten en halv milliard kroner å terrorsikre Statsministerens kontor etter angrepet 22. juli 2011. Angrepet på regjeringskvartalet har kostet minst 2,5 milliarder kroner.

Behovene for tilleggsbevilgninger bare øker, skriver Bergens Tidende ifølge NTB.

Da statsbudsjettet for 2013 ble fremmet i fjor høst, informerte regjeringen om at det var bevilget 1,9 milliarder kroner over Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementets (FAD) budsjett. I tillegg kommer tiltakene som er gjennomført etter at Statsministerens kontor flyttet til Forsvarsdepartementets lokaler.

– Det var avsatt en ramme på 330 millioner kroner til forskjellige fysiske og elektroniske sikrings­tiltak innvendig og utvendig i forbindelse med flyttingen av Statsministerens kontor til ledelsesbygget på Akershus festning, sier kommunikasjonsrådgiver Arve Rosland i Forsvarsbygg.

I revidert nasjonalbudsjett informerte regjeringen om at dette er nok. Ytterligere 101 millioner kroner må til for å sikre statsminister Jens Stoltenberg og hans medarbeidere. Dermed er regningen, bare for flytting av Statsministerens kontor, kommet opp i 430 millioner kroner. Pengene skal gå til «etablering av ny vaktsentral, nytt pressesenter, ny sikret garasje og utbygging av datarom.»

– Forsvarsbygg jobber med å ferdigstille alle tiltakene i løpet av 2014, opplyser Rosland. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere