NA24.no

Terror-frykt i London

Sist oppdatert:
Politiet har funnet to biler i London med bombemateriale.

Fredag kveld melder Sky News at Fleet Street midt i London sentrum har blitt sperret av, etter funn av nok et mistenkelig kjøretøy.

- Bilen inneholdt materialer som kunne ha blitt brukt til en bombe, ifølge BBC.

Bilen ble først tauet bort fra Trafalgar square fordi den var feilparkert. De som tok seg av bilen kontaktet imidlertid myndighetene fordi bilen luktet gass.

Underjordisk p-hus
Bare timer tidligere ble sentrumsgaten Park Lane sperret av - midt i rushtiden fredag ettermiddag. Også her ble det funnet et mistenkelig kjøretøy.

Park Lane ligger på østsiden av Hyde Park. Det mistenkelige kjørtetøyet står i et underjordisk parkeringsanlegg. Et område på 200 meter rundt det mistenkelige kjøretøyet er sperret av, ifølge en talskvinne for London-politiet.

Flere underjordiske parkeringsanlegg i Park Lane er stengt som følge av terror-alarmen.

Det mistenkelige kjøretøyet blir satt i sammenheng med bilbomben som tidligere på dagen ble funnet i London, melder Sky News.

Inneholdt bombemateriale
Flere kilder i politiet sier til CNN.com at den andre bilen som ble funnet inneholdt gjenstander som liknet mye på det som ble funnet i den første, blant annet drivstoff.

De sier bilen har skapt stor bekymring, og at den kunne vært en potensiell andre bombe, skriver den amerikanske fjernsynskanalen på sine nettsider.

Bilbombe
- Storbritannia står overfor den mest avorlige og vedvarende trussel, og myndighetene gjør hva de kan for å beskytte publikum, sier den nye innenriksministeren Jacqui Smith til TV-kanalen.

Tidligere på fredag desarmerte politiet i London en bombe funnet i en bil ved Piccadilly. Myndighetene trodde først at det kunne dreie seg om et planlagt terrorangrep, men tilbakeviser dette fredag ettermiddag.

Bilen var lastet med 60 liter bensin, flere propangassylindere, muttere, skruer og spiker. Bomben ligner veldig på bombene opprørere ofte bruker i sine angrep i Irak.

Detoneres med mobilen
- Eksplosjonen ville ha ført til store ødeleggelser og mange liv hadde gått tapt, kommenterte en britisk sikkerhetsoffiser til nyhetsbyrået AP.

Politiet tror bomben skulle detoneres ved hjelp av mobiltelefon.

Deler av Londons West End er fremdeles sperret av etter bombefunnet.

Nettavisen kommer med mer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere