NA24.no

«Terrorklem» havner i retten

Selv når Borat er vennlig blir det rettssak.

I filmen «Borat» med den britiske komikeren Sacha Baron Cohen i hovedrollen kan man se han løpe etter en finansmann i New York for å dele ut en klem. Mannen som er en tidligere finansanalytiker følte imidlertid at dette var så langt over streken at saken nå havner i retten, ifølge The Guardian.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Saksøker er registrert under pseudonymet NN i søksmålet, men han er imidlertid identifisert som hedgefond-forvalteren Jeffrey Lemerond. I søksmålet står det at hans ufrivillige deltakelse i filmen førte til at han ble utsatt for offentlig latter, nedsettelse og ydmykelse. Videre skal han ikke ha gitt tillatelse til at innslaget blir brukt og at innslaget ikke hadde noen nyhetsverdi, dermed kan det være brudd på lovreglene i New York.

«Saksøker sees flyktende i åpenbar terror, skrikende om at Mr Cohen må gå vekk», står det i rettspapirene.

En talsmann for 20th Century Fox mener søksmålet er helt uten grunnlag, og at talefrihetsloven beskytter filmen og litterære verk som er av allmenn interesse.

Dette er tredje gang «Borat» har blitt saksøkt, og har fått masse klager fra personer som mener de ble lurt med til å være med i den falske dokumentaren. Filmen har så langt sopet inn mer enn 260 millioner dollar, om lag 1,5 milliarder kroner, på verdensbasis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere