NA24.no

Terrormistenkt kobles til Mumbai-angrep

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Mannen som planla terrorangrep i Danmark siktet for Mumbai-massakren.

En av de to mennene som er mistenkt for å ha planlagt terrorangrep mot danske Jyllands-Posten, David Coleman Headley (49) er nå siktet for også å ha planlagt terrorangrepet som tok 166 menneskeliv i Mumbai i 2008.

Mandag tok amerikanske påtalemyndigheter ut siktelse mot 49-åringen fra Chicago, som de mener deltok i planleggingen av massakren i Mumbai.

Les også: Pågrepet for terrorplaner mot dansk avis

Overvåket Mumbai
Ifølge AP skal Headley gjennomført overvåking av potensielle mål i den indiske byen Mumbai rett før terrorangrepene i 2008.

Headley ble siktet for seks tilfeller av planlegging av å bombe offentlige steder i India, for planer om å drepe og lemleste mennesker i India og Danmark og for å gi materiell støtte til utenlandske terrorister og andre overtredelser.

Tidligere major siktet
I tillegg til Headley skal det ha blitt tatt ut tiltale mot en tidligere major i den pakistanske hæren, Abdur Rehman Hashim Syed.

Syed skal ha deltatt i planleggingen av terrorangrepet mot Jyllands-Posten, etter at den danske avisen trykket 12 karikaturtegninger av profeten Muhammed i 2005.

Tidligere har det kommet fram at Headley har hatt tett kontakt med personer fra terrornettverkene Lashkar-re-Taiba, Al-Qaida og Harakat-ul- Jihad Islami.

I oktober ble David Coleman Headley (49) og Tahawwur Hussain Raha (48) siktet for terrorplanene mot Jyllands-Posten. Nå er Syed føyd til på listen over mistenkte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere