NA24.no

Terrorpenger reddet bunnlinjen

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Terrorerstatning og nedsalg bidro mest til at Deutsche Bank dro inn 25 prosent mer i årets tredje kvartal.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Tysklands største bank fikk en fin inntektsøkning fordi de solgte ut aksjene de hadde i Linde Group og at de fikk en pen erstatning etter terrorangrepet 11. september. Men det var en nedgang i selve investeringsbankens inntjening.

NA24 - din næringslivsavis

Nettoinntektene klatret til 1,24 milliarder euro, eller 2,45 euro per aksje, fra 991 millioner euro, eller 1,89 euro per aksje, på samme tid i fjor. Omsetningen falt derimot med 3,4 prosent til 6,39 milliarder euro, ifølge Bloomberg.

Bankens inntekter fra stamaksjehandler falt mest blant de fire største investeringsbankene i tredje kvartal, ifølge Bloomberg, og det dro investeringsbankens inntjeninger ned med 15 prosent.

Men denne nedgangen ble skjult av et forlik på 125 millioner euro, gjeldende bankens tap, som en følge av terrorangrepet 11. september 2001, og at aksjeposten i Linde, verdens største produsent av industrigasser, ble solgt for 92 millioner euro.

- Når du fjerner de engangsinntektene og ser på resultatet i detaljer på en divisjon til divisjonsbasis, vil du se at mesteparten av overskuddet før skatt egentlig var forsiktig eller i henhold til konsensus. Markedene vil bli litt skuffet, sier Kevin Lyne Smith, aksjesjef hos Joulius Baer Holding AG i Zürich, til Bloomberg.

Aksjene i Deutsche Bank falt med 36 cents, eller 0,4 prosent, til 98,25 euro klokken 9,27 i Frankfurt. Aksjen har steget med hele 20 prosent så langt i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere