Gå til sidens hovedinnhold

Terrorsvekket Wall Street

De planlagte terroraksjonene gjør de amerikanske investorene mer nervøse.

Terrorfrykten har også nådd USA og bidrar til at børsene i New York følger de europeiske børsene ned torsdag ettermiddag.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones starter dagen med å falle 0,13 prosent til 11.062,01 poeng, mens den brede S&P 500-indeksen faller 0,29 prosent til 1.262,24 poeng. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen blir også rammet av børsfallet og er ned 0,54 prosent til 2.049,14 poeng.

Flyaksjene i turbulens
Bombeplanene til terroristene inkluderte å sprenge flere fly over amerikanske storbyer. Planene ble imidlertid avverget og avslørt av britisk politi. Børsene og investorene er likevel noe rystet over de lumske terroristene og hvor uttrakt planleggingen hadde gått.

Flyene skulle besettes av terrorister fra britiske flyplasser og sprengstoffet skulle smugles inn via håndbagasjen.

Flyaksjene og de reiselivsrelaterte selskapene i USA og Europa faller bredt som følge av terroristene kalde bergninger.

Oljen rammet også
Oljeaksjene faller også som følge av dalende oljepriser. Terrorfrykten gjør at oljeprisen faller 1,4 prosent til 75,30 dollar ved råvarebørsen i New York. Verdens største oljeselskap,

Dollaren styrker som følge av de kjente terrorplanene. Spekulanter søker som regel til trygge havner i forbindelse med internasjonal uro. Den amerikanske valutaen pleier å være et slikt yndet trygg havn. En dollar koster torsdag ettermiddag 6,19 kroner, mens den stiger mellom 0,2 prosent og 0,7 prosent mot de viktigste sammenlignbare valutaene.

Større underskudd
Det amerikanske handelsunderskuddet økte til 64,8 milliarder dollar i juni, viser tall fra myndighetene i USA. Det var ventet at underskuddet skulle bli på 64,5 milliarder dollar. Tilsvarende handelsbalanse for mai ble oppjustert til 64,97 milliarder dollar.

Antallet førstegangssøkende til ledighetstrygd i USA økte med 7.000 til 319.000.

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin