*Nettavisen* Økonomi.

Terrortøv!

En hel befolkning blir nå stemplet som terrorister, mener SatiriCon.

Vårt eget lille Gestapo, PST, har oppgradert terrortrusselen i Norge, og med det forvandlet sine fremmedfiendtlige feberfantasier til en reel trussel.

For nå som en hel befolkningsgruppe er stemplet som terrorister, har fremmedkulturelle innvandrere virkelig fått en legitim grunn til å spenne på seg sprengstoffet.

Vestens stigmatisering
Heldigvis vet en av verdens fremste professorer i islamsk rett, Shaheen Ali, i å gi vår politiske sikkerhetstjeneste så hatten passer. Hun så helst at rapporten aldri ble publisert, og kaller den kontraproduktiv fordi det er vestens stigmatisering av muslimer som avler terrorisme. Var det ikke det jeg visste! Alt gnålet om rabiat fanatisme var bare tull.

På den mer oppløftende siden er det betryggende å høre denne eksperten forsikre oss om at Norge egentlig ikke er noe reelt terrormål. De etterlate etter tragedien i Kabul vil kanskje hevde noe annet, men så er heller ikke de eksperter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Litt synd at det alltid skal være noen som må ødelegge når ting endelig begynner å gå på skinner. Tidligere i uken kom til og med den forfriskende nyheten om at skandinaviske tenåringer har begynt å konvertere til Islam. Noen som husker ”Internatet?” Realityserien der norske ungdomsskoleelever bodde på kostskole etter streng 50-talls modell? Vel, den serien ga tydeligvis mersmak, for nå vil ungdommen altså reise ytterligere hundre år bakover i tid. Spennende!

Den som tier, tar avstand
At Islam er et varmt, tolerangt og humanistisk verdivalg, kan ikke gjentas for ofte, og derfor blir jeg alltid litt ekstra øm når jeg kan lytte til den øredøvende stillheten fra majoriteten av det muslimske miljøet hver gang noen få råtne egg sverter deres egen religion på det ufatteligste. Mens vesten på tafatt vis reagerer på galskap som kjønnlemlestelse, æresdrap, fatwaen på Salmon Rushdie og ambassadebrenningen i kjølvannet av karikaturstriden, vet selvsagt gode muslimer at den som tier, tar avstand.

Nå vel. Jeg vet jeg heter Satiricon, men noen ganger får folk seg til å si ting som gjør det umulig å bare le. Man må gråte litt også. Om ikke av sorg, så av sinne. Eller kanskje mest av forfjamselse.

Sprøyt
Å påstå at PSTs sikkerhetsrapport stigmatiserer innvandrere, øker terrorfaren og aldri skulle vært publisert, er gud/Allah bevare meg vel det mest absurde sprøytet innvandrerdebatten har klart å fremdrive til nå. Det rasistiske filmmakkverket ”Naive Norge” inkludert.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kjære Shaheen Ali, det blir vanskelig for meg å si akkurat hvilket brevkurs du fikk professortittelen din gjennom, men at det var penger ut av vinduet kan det være liten tvil om, og hadde jeg vært deg hadde jeg forlangt en refusjon. En eller annen for kompensasjon har du åpenbart krav på.

Norge - et demokrati
Vi kan jo begynne med en kort oppsummering. Helt gratis. Det har seg altså slik at det finnes mennesker her i verden som sprenger seg selv og andre i luften fordi de føler sin bakstreverske, forvirrede, undertrykkende, trangsynte, menneskefiendtlige og grusomme overbevisning krenket. Gitt senere tids nyhetsbilde, og, vil jeg anta, en rekke faktorer verken du eller jeg har innsikt i, vurderes nå sannsyneligheten for et terroranslag i Norge som større enn tidligere. Og fordi Norge, i motsetning til det landet du kommer fra, er et demokrati, er det en selvfølge å dele slik informasjon med befolkningen. Gud hjelpe meg. Det er visst ikke bare bokstavtroe mørkemenn som vil ytringsfriheten til livs.

Og hvem er det egentlig som stigmatiserer her? Majoriteten av fremmedkulturelle er så visst ikke terrorister. We know! De aller, aller fleste av oss. Men enkelte kan kanskje få inntrykk av at de er hjelpeløse babyer som må skånes fra en hver form for informasjon som for noen, tolket i verste hensikt, kan virke ”stigmatiserende.” Og en slik kam skulle hvertfall jeg hatt meg frabedt å bli dratt over.

Tenk om ressurspersoner som deg selv, bare en gang i mellom, hadde klart å vendt sin formanende pekefinger østover også. Da hadde vi kanskje kommet litt nærmere det ønsket jeg går ut i fra at vi begge deler: Gjensidig respekt og fredelig sameksistens mellom ulike kulturer.

Av NA24-skribenten SatiriCon. Kommentatoren skriver under pseudonym og ser på nyhetsbildet med skråblikk hver lørdag.

Tidligere SatiriCon kommentarer:

Er Idol problemet?
Moro for hele familien?
Året som gikk
Ikke mobb taxisjåføren min
Smakshelvetet
Flau stank fra medienissene
«Steike, faen, hestkuk!»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.