NA24.no

Terrorvideo rettet mot barn

Sist oppdatert:
For første gang har et al-Qaida-tilknyttet nettsted publisert en tegnefilm rettet mot unge som oppfordrer til terroraksjoner. Se videoen her.

Den oppsiktsvekkende videoen ble lagt ut på en populær, islamistisk nettside onsdag.

Filmen, som har navnet «Terrorist», forsøker å lære barn og unge om jihad og om hvordan man skal gjennomføre en terroraksjon.

Vekker reaksjoner
Til tross for at den barer varer i noen minutter, har filmsnutten allerede vakt oppsikt. En rekke ekstremister skriver onsdag kveld på nettsiden at de «takker for initiativet».

En gruppe som kaller seg Alfjar al-Qarep oppgir å ha produsert verket.

Filmen viser en utenlandsk styrke som går inn i en liten by i Irak hvor de blir feid av banen. I første scene kjører tre tanks rundt i gatene. Sekunder etter blir de beskutt av soldater som lurer bak hjørnene.

I neste bilde kommer en ny tanks. En mann reiser seg opp fra kjøretøyet og utbryter på amerikansk:

- Hello. It`s for me. Yeah, I`m talking to myself! Follow me. Oh, it`s you!

Skutt og drept
Plutselig blir amerikaneren truffet i ansiktet av flere skudd og hyler av smerte. Blod spruter ut fra hodet hans.

Mot slutten av filmen kommer en person fra myndighetene på besøk i byen. Bilen med den viktige gjesten etterfølges av en rekke sikkerhetsbiler. Plutselig kjører en selvmordsbil inn i den bevoktede bilen.

I neste øyeblikk kommer en tekst frem hvor det står: «Snart skjer det en kollisjon mellom politi og jihadister». Deretter ser man flere biler kollidere og at en politibil blir sprengt.

Filmen avsluttes med teksten: «Mer følger».

- Overrasker ikke
Bin Ladens taler, propagandavideoer og filmer fra operasjoner i Irak er blant stoffet som har vært publisert på det aktuelle nettstedet.

Terrorekspert Brynjar Lia ved Forsvarets Forskningsinstitutt har ikke rukket å se den ferske videoen, men sier at han aldri tidligere har sett al-Qaida-videoer rettet mot barn.

- Dette overrasker meg likevel ikke. Al-Qaida kommer med nye formater og utvider reportoaret sitt hele tiden. De lager stadig flere filmer som får stadig større bruksområder, sier Lia til TV 2 Nettavisen.

Han beskriver nettstedet som et av de mest populære jihadist-forumene i verden, hvor man kan poste kommentarer og legge ut videoer.

- Siden er passordbelagt, trolig fordi den er så populær. Noen av videoene som publiseres kan bare lastes ned de første ukene, derfor må man følge med hele tiden, forteller han.

Lia tror imidlertid ikke propaganda mot barn vil bli noe stort satsningspunkt for al-Qaida i fremtiden.

- Jeg tror det vil forbli marginalt. De forsøkte en stund å rette seg mot kvinner, og publiserte blant annet et tidsskrift med rosa farger, men det har blitt med den ene utgaven, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere