NA24.no

Tesla-aksjen i fritt fall


TESLA MODEL 3 vist fram under et bilshow i Los Angeles i november 2017.
TESLA MODEL 3 vist fram under et bilshow i Los Angeles i november 2017. Foto: Mark Ralston (AFP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Fredag har Teslas aksjekurs falt over fem prosent.

NEW YORK (Nettavisen): Det er ikke mer enn to dager siden Tesla-aksjen ble omsatt for 345 dollar på børsen her i New York.

Fredag sank kursen under 300 dollar.

Onsdag rapporterte Tesla om et noe mindre kvartalstap enn ventet og at salget har innfridd forventningene, samtidig som selskapet beholdt sin målsetting for produksjon av Model 3-bilen sin.

Tesla har lovet å produsere 5000 biler per uke innen slutten av andre kvartal og 2500 per uke innen første kvartal er omme. Markedet virker ikke overbevist.

Tesla hadde ved inngangen til første kvartal en kontantbeholdning på 3,4 milliarder dollar, hvilket er mer enn de fleste analytikere hadde sett for seg.

Samtidig går selskapet fremdeles med store tap. I fjerde kvartal i fjor endte det med et underskudd på 4,01 dollar per aksje, totalt 675 millioner dollar. Dette er langt mer enn underskuddet på 121 millioner dollar ett år tidligere.

Fredag åpnet Tesla-aksjen på 319,93 dollar, en i skrivende stund er den nede i 299,19 dollar. Det er en nedgang på fem prosent. Sammenlignet med onsdag, har aksjekursen falt hele 12 prosent.

Samtidig har Nasdaq falt fra 7090,63 til 6690,01 poeng. Fredag er indeksen ned 1,3 prosent, mens fallet siden onsdag utgjør 5,6 prosent.

Dow Jones-indeksen har falt 1,2 prosent fredag.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere