NA24.no

Tesla-eier skal bygge internett i verdensrommet

NYE PLANER: Elon Musk, grunlegger av PayPal, Tesla Motors og SpaceX, har planer om å bygge et globalt internett.
NYE PLANER: Elon Musk, grunlegger av PayPal, Tesla Motors og SpaceX, har planer om å bygge et globalt internett. Foto: Rebecca Cook (Reuters)
Musks satellitter skal omkranse jordkloden.

Elon Musk, mannen bak PayPal, Tesla Motors og romselskapet SpaceX, vil sette igang byggingen av et helt nytt internett - i verdensrommet.

Lørdag kveld deltar Musk på en tilstelning i regi av romselskapet SpaceX i Seattle. Her lanserer han sin nyeste ide, som er å plassere et nettverk av satellitter i verdensrommet for å knytte hele verdens befolkning sammen i et internett.


Fremdeles har tre milliarder mennesker dårlig internettforbindelse. Langt fra alle lever i land med godt utbygd fibernett og så mange basestasjoner at man lett kan sette opp noen ekstra uten å bli lagt merke til.

For disse vil internett-satellitter forbedre tilknytningen betydelig. For alle oss andre vil satellittene kunne gjøre at informasjonsstrømmen går enda fortere.

Hundrevis av satelitter
- Vårt fokus er å lage et globalt kommunikasjonssystem som vil bli større enn noen har snakket om til dags dato, sier Elon Musk til Bloomberg Businessweek.

Planen er å sette hundrevis av synkroniserte satellitter i bane rundt jorden. Satellittene vil gå i baner nærmere jorden enn dagens kommunikasjonsatellitter.

Istedenfor å sende data gjennom rutere, kabler og satellitter fra en side av jorda til den andre, vil data i Musks internett gå rett opp i rommet, reise mellom de ulike satellittene, for deretter å gå rett ned i datamaskinen.

SPACEX: Elon Musk har i dag romskip som denne, som leverer mat og utstyr til Den internasjonale romstasjonen. Nå vil han utvide virksomheten i rommet betydelig.


Dette skal gjøre reiseavstanden kortere, og forsinkelser på internett mindre.

Dette internett-systemet kan også utvides den dagen mennesker begynner å oppholde seg på andre planeter, for eksempel Mars.

1000 ansatte på få år
Musk startet prosjektet samtidig som han nå oppretter SpaceX-kontoret i Seattle. Han vil bygge en egen satelittfabrikk og ansette 1000 mennesker de neste årene.

- Vi ønsker de beste ingeniørene som enten lever i Seattle eller som ønsker å flytte til Seattle og jobbe med elektronikk, programvare, strukturer og kraftsystemer. Vi ønsker alle typer ingeniører, sier Musk til Bloomberg Businessweek.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere