NA24.no

Tesla får smekk på pungen av nordmenns harryhandel

Nordmenn på ferietur og harryhandel i Sverige sender kostnadene til selskapet til himmels.
Nordmenn på ferietur og harryhandel i Sverige sender kostnadene til selskapet til himmels. (Tesla)
Sist oppdatert:
Regningen skyter til himmels.

Tesla Model S har vært en ubetinget suksess her i landet. Men den høyteknologiske bilen - som er påkoblet internett gjennom mobilnettet til enhver tid - har skapt en ny uforutsett utfordring:

Tesla har selv påtatt seg datakostnadene i fire år fra en kjøper bilen. Så lenge sjåførene kjører innenlands, har ikke det vært noe problem. Men nordmenn er også glade i å reise til Sverige.

- I august reiser alle nordmenn til Sverige. Ettersom bilene er oppkoblet til nettet og roamingavgiftene er så høye, skyter våre internettkostnader i taket. Jeg har nettopp pratet med Telia og Telenor og forklart at vi må forhandle ned prisen, forteller Per Carlsson i Tesla til svenske Dagens Industri.

Ifølge Telenors nettsider koster det for vanlige kunder rundt to kroner per megabyte med datatrafikk i utlandet - og når du i en Tesla både kan surfe på nett, bruke avansert GPS og oppdatere programvaren - kan antall megabyte skyte til himmels.

I Teslas hjemland har ikke denne typen problemstillinger vært særlig relevante, primært fordi de færreste amerikanere tar bilen med seg utenlands.

- Her i Europa er det betydelig dyrere å komme på nett med en bil som kjører over en landegrense, og det er et problem for oss, sier han.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere