NA24.no

Nordmenn på ferietur og harryhandel i Sverige sender kostnadene til selskapet til himmels.
Nordmenn på ferietur og harryhandel i Sverige sender kostnadene til selskapet til himmels. (Tesla)

Tesla får smekk på pungen av nordmenns harryhandel

Sist oppdatert:
Regningen skyter til himmels.

Tesla Model S har vært en ubetinget suksess her i landet. Men den høyteknologiske bilen - som er påkoblet internett gjennom mobilnettet til enhver tid - har skapt en ny uforutsett utfordring:

Tesla har selv påtatt seg datakostnadene i fire år fra en kjøper bilen. Så lenge sjåførene kjører innenlands, har ikke det vært noe problem. Men nordmenn er også glade i å reise til Sverige.

- I august reiser alle nordmenn til Sverige. Ettersom bilene er oppkoblet til nettet og roamingavgiftene er så høye, skyter våre internettkostnader i taket. Jeg har nettopp pratet med Telia og Telenor og forklart at vi må forhandle ned prisen, forteller Per Carlsson i Tesla til svenske Dagens Industri.

Ifølge Telenors nettsider koster det for vanlige kunder rundt to kroner per megabyte med datatrafikk i utlandet - og når du i en Tesla både kan surfe på nett, bruke avansert GPS og oppdatere programvaren - kan antall megabyte skyte til himmels.

I Teslas hjemland har ikke denne typen problemstillinger vært særlig relevante, primært fordi de færreste amerikanere tar bilen med seg utenlands.

- Her i Europa er det betydelig dyrere å komme på nett med en bil som kjører over en landegrense, og det er et problem for oss, sier han.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere