*Nettavisen* Økonomi.

Texas-guvernøren sammenligner homofile med alkoholikere

Texas-guvernør Rick Perry er ikke kjent for å trå forsiktig når han snakker om homofile og sin kristne tro. Det gjorde han heller ikke denne uken da han var gjest under et arrangement i San Francisco. Foto: Justin Sullivan (Afp)

Uttalelsene til den tidligere presidentkandidaten vekker oppsikt.

12.06.14 20:25

Det var mange i salen som hevet øyenbrynene da Texas-guvernøren leverte sitt svar på spørsmålet om han synes homoseksualitet er en sykdom.

- Selv om du føler en trang til å følge en viss livsstil, så har du alltid muligheten til å velge å ikke å gjøre det. Det er godt mulig at jeg har et genetisk anlegg for å bli alkoholiker, men jeg har ikke lyst til å gjøre det. Jeg ser på homoseksualitet på samme måten, svarte Perry, som kjempet om å bli republikanernes presidentkandidat i 2012.

Komentaren kom under et arrangement i regi av San Francisco Commonwealth Club, og ifølge San Fransisco Chronicle førte svaret til forundring og mistro blant tilhørerne.

Kun fire dager tidligere vedtok Perrys republikanske Texas-parti en plattform som gir støtte til såkalt reparerende terapi, som tar sikte på å helbrede homoseksuelle gjennom samtale og bønn.

Perry har alltid vært tydelig på sin kristne tro. I 2011 vekket han likevel oppsikt med en kontroversiell reklamefilm, der han gikk til angrep mot de som ville fjerne millitærets «don't-ask-don't-tell»-praksis, som nektet homofile soldater å være åpne om sin legning.

Denne loven ble senere fjernet av Obama-administrasjonen.

Perry overtok jobben som guvernør i Texas etter at forgjengeren George W. Bush flyttet til Washington DC og viktigere oppgaver i 2001. Nå spekuleres det i om han er en aktuell kandidat for presidentvalget i 2016.

Kampanjen i 2012 ble en mislykket affere på grunn av en rekke uheldige uttalelser og debatt-flauser. Den mest minneverdige kom da han skrøt av at han skulle effektivisere den offentlige sektoren ved å stenge tre etater. Dessverre husket han bare to av dem.

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag