NA24.no

Tøff kamp om storbørs

Nasdaq
Nasdaq
Sist oppdatert:
Teknologibørsen Nasdaq er sikre på at de har London Stock Exchange i lomma. Men London-børsen kjemper imot.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Nasdaq har i lengre tid vært ute etter å få kloa i London Stock Exchange, LSE, men det er ikke sikkert at det blir så lett.

NA24 - din næringslivsavis

Det svirrer nemlig rykter om at børsen i London skal slippe sterke tall for 2006 innen en uke, tre uker tidligere enn planlagt, i kampen mot å bli overtatt av amerikanerne, ifølge bbc.co.uk.

Nasdaq har kommet med et fiendtlig bud på børsen på 5,2 milliarder dollar. Teknologibørsen hevder at de største aksjonærene i LSE allerede selger postene.

LSE har tidligere sagt at tilbudet «substansielt undervurderer» verdien. Budet, som tidligere var på 5,1 milliarder dollar, var etter LSE-styrets mening da så lavt at medlemmene avviste å møte Nasdaq for å diskutere situasjonen

Nasdaq er langt fra den første interessenten i LSE de siste årene, men de mener at de er den beste. De mener at selv om LSE leverer ekstremt gode tall for 2006 er børsen uforberedt for fremtiden om den blir stående alene.

Aksjekursen til LSE er mer enn tredoblet de siste to årene og børsen har takket nei til oppkjøp av blant annet Euronext og tyske Deutsche Boerse.

Nasdaq eier allerede 28,75 prosent av aksjene i LSE. London Stock Exchange er Europas største børs, og Nasdaq mener at aksjekursen vil komme til å rase dersom LSE ikke godtar tilbudet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere