NA24.no

Tøffe krav fra banken

(Stavanger Aftenblad)
Du må nå kunne betjene to banklån for å få godkjenning av banken.

Bankene har strammet kraftig inn på lånepraksisen sin.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge Finansavisen krever mange banker nå at kundene må ha finansiell styrke til å kunne sitte på to boliglån på lang sikt. Det betyr i praksis at mange ikke få innvilget lån. Hvis du har et samlet lån på 7 millioner kroner og egenkapital på 1 million, ved overgang til ny bolig, krever altså banken at du må tåle renteutgifter på 43.750 kroner på lang sikt.

- Vi tilbyr mellomfinansiering, men stiller større krav til at nåværende bolig er solgt eller kan anses som lett omsettelig dersom kunden ikke er i stand til å betjene mellomfinansieringslånet også langsiktig, sier informasjonssjef Hann Gudding i Storebrand Bank til avisen.

Tom Storsveen i Strømmen Sparebank sier at det kommer særdeles få nye lånetakere inn i bøkene til banken.

I Sparebanken 1 SR-bank kreves det at kundene må kunne betjene begge lån, i tillegg til en økning på det nye lånet på 20 prosent. Kommunikasjonsdirektør Thor Christian Haugland i banken sier at færre lånetakere er i stand til å oppfylle SR-banks strenge krav.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere