NA24.no

Tøffe tak for Exense

Underskudd og en alvorlig likviditetssituasjon tvinger frem salg.

IT-selskapet Exense kan vise til en resultatforbedring, men mener ikke at tallene er tilfredstillende.

NA24 - din næringslivsavis

Før skatt havnet resultatet med et underskudd på 3,4 millioner kroner og er en liten forbedring fra et underskudd på 4,5 millioner kroner.

Før avskrivninger havnet driftsresultatet (EBITDA) på minus 1,4 millioner kroner mot 3,1 millioner kroner i minus i tredje kvartal i fjor. Driftsresultatet havnet på minus 2,8 millioner i årets tredje kvartal en liten forbedring fra minus 4 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor.

Driftsinntektene steg til 11,6 millioner kroner fra 10,8 millioner kroner.

- Konsernets finansielle stilling er svak og likviditetssituasjonen svært alvorlig, skriver selskapet i sin resultatpresentasjon.

Den frie likviditetsreserven var på 0,3 millioner kroner ved utgangen av kvartalet.

Styret presiserer at verdien av selskapets og konsernets eiendeler ved eventuell forsert realisering er vesentlig lavere enn den regnskapsmessige verdi av eiendelene.

- Videre har den svake finansielle stillingen og svært alvorlige likviditetssituasjonen, resultert i ordre- og kundefrafall og uønskete oppsigelser fra medarbeidere og med en betydelig risiko for dette også i fortsettelsen, skriver selskapet.

Derfor ber de om fullmakt fra aksjonærene til å kunne selge hele eller deler av virksomheten. Dette har vært en del av planene i en lengre periode, men siden finansieringen har tatt lenger till enn forutsatt. Selskapet har gjennomført restruktureringer for å tilpasse seg situasjonen.

Forsøkene på å skaffe egenkapitalfinansiering eventuelt fremmedkapitalfinansiering har vist seg vanskelig. Dette har medført at de har inngått en trekkfasilitet med DnB Nor. Dette har gjort det mulig for å finansiere videre drift.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere