NA24.no

Tøffere for NRK

Sist oppdatert:
Ikke bare har NRK budsjettert med underskudd de neste årene, nå mister de også inntektsmuligheter.

(NA24-KOMMENTAR): Hans-Tore Bjerkaas fikk seg en ekstra utfordring da kulturminister Trond Giske presenterte mediemeldingen under Nordiske Mediedager i Bergen fredag.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

De neste årene har statskringkasteren budsjettert med underskudd, samtidig som at nye kanaler skal opprettes, digitale tilbud rulles ut og internettsatsingen intensiveres. Det var den første utfordringen til Bjerkaas.

Fredag ble Bjerkaas møtt med at inntektsmulighetene ble begrenset, med varsel om at det kan bli enda strengere i fremtiden.

Dette må svi for NRK. Ikke fordi at reklame på tekst-tv er en stor inntektskilde for NRK, men fordi det legger føringer for det som kan komme til å skje i fremtiden ettersom mediekonvergensen skrider frem.

Giske legger opp til at NRK skal få muligheten til å kjøpe seg inn i større sportsarrangement TV 2 har sikret seg rettighetene til. Men det kommer ikke til å bli billig sa Kåre Valebrokk til NA24 Propaganda. Nei, og hvor skal så NRK hente pengene til dette?

Så lenge regjeringen ikke ønsker å gi NRK muligheter til reklameinntekter eller høyere lisens vil det trolig ta lang tid før budsjettene kommer i balanse.

Lykke til Bjerkaas, det synes som om du vil trenge det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere