NA24.no

Tøffere tider for Wilh. Wilhelmsen

Hovedkontoret til Wilh. Wilhelmsen er solgt for 522,3 millioner kroner. WWi WWIB
Hovedkontoret til Wilh. Wilhelmsen er solgt for 522,3 millioner kroner. WWi WWIB (Wilh. Wilhelmsen)
Sist oppdatert:
Dårligere flåteutnyttelse for rederiet.

Det er tøffere tider et av Norges største rederi, Wilh. Wilhelmsen Holding (WWH). Selskapets inntekter faller fra 946 millioner dollar i første kvartal 2012 til 864 millioner samme periode 2013. Det er en nedgang på nesten 9 prosent kvartal mot kvartal.

Thomas Wilhelmsen, konsernsjef i rederiet, forklarer nedgangen i de samlede inntekter med en lavere etterspørsel.

- Starten på 2013 har vært utfordrende på grunn av nedgang i fraktvolumet, en mindre gunstig lastsammensetning og lavere flåteutnyttelse. Inntjeningen fra våre logistikkaktiviteter er forbedret sammenlignet med tidligere kvartaler, men dessverre klarer ikke det å oppveie den reduserte bidraget fra skipsfarten vår, sier han i en melding som er sendt ut.

Inntektene for logistikksegmentet økte med to prosent for rederiet.

- Driftsresultatet ble imidlertid ned etter en mindre optimal produktmiks, en noe svakere dollar og en lavere margin, fortsetter Wilhelmsen.

I 2012 kjøpte rederiet 35,4 prosent av aksjene i NorSea Group AS.

- Inntekter fra vår investering i NorSea Group økte første kvartal. Gevinst fra eiendomssalg oppveier sesongmessig reduksjon i aktivitetsnivået, forklarer Wilhelmsen.

Om framtidsutsiktene sier redertoppen følgende:

- For vår skipsfartsvirksomhet forventer vi at volumene stabiliserer seg i de kommende månedene. Vårt største bekymring knyttet til utviklingen innen den tunggods, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere