NA24.no

Tøft for Repant

Panteselskapet går fortsatt med store underskudd.

Torsdag presenterte Repant sine tall for andre kvartal i år. De er fornøyd med økte inntekter og reduserte kostnader, men klarer ennå ikke å generere et positivt driftsresultat.

NA24 – din næringslivsavis

Selskapet som leverer pantesystemer økte kvartalsinntektene sine fra 7 millioner til 7,7 millioner fra året før. Men med et driftsresultat på minus 11,7 millioner kroner sliter Tomra-utfordreren fortsatt. Driftsresultatet er riktignok 1,3 millioner kroner bedre enn samme kvartal i fjor der de endte på minus 13 millioner kroner.

Med et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på minus 9,8 millioner kroner opplever selskapet videre en resultatforbedring på 17 prosent. Dette skyldes primært at Repant har kuttet hele 30 prosent av sine lønns- og administrasjonskostnader. Ifølge pressemeldingen er andre driftskostnader kun marginalt forbedret.

- Vi har jobbet målrettet for å øke salget og redusere kostnadene - og det er derfor gledelig at dette kvartalet markerer en positiv utvikling i forhold til begge disse dimensjonene, sier administrerende direktør i Repant Magnus Engström i en pressemelding. På sikt håper Engström å ta enda større andeler i det skandinaviske pante- og returmarkedet.

Resultat før skatt endte på minus 11,8 millioner kroner mot fjorårets minus 13,6 millioner kroner.

Torsdag ettermiddag handles Repant til 1,60 kroner pr. aksje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere