NA24.no

TGS innfrir forventningene

TGS leverer som forventet, men plages av fusjonsproblemer.

Seismikkselskapet TGS leverer tall fra fjerde kvartal på linje med forventningene.

Selskapet hadde en nettoomsetning på 168,3 millioner dollar, en økning på 36 prosent fra samme periode i fjor. Dette var helt på linje med forventningen til analytikerne som lå på 168 millioner dollar, ifølge TDN Finans.

Resultat før skatt ble 61,7 millioner dollar i fjerde kvartal, et fall dermed 10,0 prosent fra året før. Resultatet preges av et urealisert tap på 27 millioner dollar på aksjene i Wavefield Innseis, korrigert for dette blir resultat før skatt på 88,7 millioner dollar. Analytikerne hadde ventet et resultat på 88 millioner kroner, ekskludert Wavefield Inseis.

Fusjonsproblemer
TGS kjøpte opp et stort antall aksjer i det norsknoterte seismikkselskapet Wavefield Innseis høsten 2007. 20. september 2007 stemter generalforsamlingene i begge selskapene for en fusjon. Denne skulle skje etter en periode på to måneder for å notifisere kreditorer.

Da denne perioden løp ut mente styret i Wavefield at betingelsene ikke var oppfylt, og at fusjonen derfor ikke kunne gjennomføres. TGS er uenig og har forsøker å få tvunget gjennom fusjonen. Dette har gitt dem rettslige kostnader på 2,3 millioner dollar, som ikke er ført i resultatet.

Venter økt etterspørsel
- Etterhvert som oljeselskaper setter mer fokus på å erstatte reserver, øker leteprogrammene. Dette skaper økt etterspørsel etter geovitenskapelige produkter og tjenester, skriver selskapsledelsen om fremtiden

- TGS er velposisjonert til å kapitalisere på den sterke etterspørselen i markedet, fortsetter ledelsen.

Det ventes en nettoomsetning på mellom 550 og 580 millioner dollar i 2008. Til sammenligning var dette tallet 452,8 for 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere