NA24.no


Adm. direktør Robert Hobbs i seismikkselskapet TGS varsler nedskjæringer.
Adm. direktør Robert Hobbs i seismikkselskapet TGS varsler nedskjæringer. Foto: TGS

TGS kutter 130 ansatte

Sist oppdatert:
Seismikkselskapet tvinges til nedskjæringer.

I et vanskelig seismikkmarked varsler TGS en restrukturering for å tilpasse selskapet til markedsforholdene.

For å kutte kostnadene vil seismikkselskapet redusere den globale arbeidsstyrken med rundt 130 ansatte, noe som tilsvarer en reduksjon på 16 prosent.

Dette skal gi en nedgang i driftskostnader på rundt 13 millioner dollar per år fra begynnelsen av 2016. I fjerde kvartal tas det en kostnad på 8 millioner dollar knyttet til restruktureringen, opplyser TGS i en børsmelding.

I tillegg tar TGS nedskrivninger på utvalgte multiklient seismikkundersøkelser, som følge av en revurdering av varigheten av seismikknedturen, etter at de store oljeselskapene har varslet budsjettkutt også for 2017 og videre fremover.

Nedskrivningen på rundt 150 millioner dollar vil tas i fjerde kvartal. Antallet undersøkelser som skrives ned tilsvarer 10 prosent av det totale antallet i balansen til TGS.

- Selv om TGS-biblioteket fortsetter å gjøre det bra i forhold til industrien, har vi valgt å innta et forsiktig syn i vurderingen av netto bokførte verdier. Kostnaden for å skyte den samme seismikken i dag er dramatisk lavere enn for to til tre år siden og dette har selvsagt spilt en rolle i vår vurdering, sier TGS-sjef Robert Hobbs i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere