*Nettavisen* Økonomi.

TGS-Nopec topper konsensus

Seismikkselskapet fortsetter å levere varene.

29.10.09 08:58

Seismikkonsernet TGS-Nopec har levert resultater for tredje kvartal som var over konsensus blant analytikerne. De opprettholder også tidligere guiding på forventede driftsinntekter for 2009.

TGS kan vise til driftsinntekter på 125 millioner dollar i tredje kvartal og et driftsresultat på 59 millioner dollar. Det var ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans, ventet driftsinntekter på 131 millioner dollar og et driftsresultat på 57 millioner dollar.

I samme periode i fjor hadde seismikkselskapet et driftsresultat på 79 millioner dollar.

Når det gjelder nettoresultatet så endte det på pluss 50 millioner dollar, hele 10 millioner dollar over det markedet hadde sett for seg. I fjor gikk selskapet med et underskudd på 11 millioner dollar i tredje kvartal.

Guiding for inneværende år holdes mer eller mindre uendret i forhold til det selskapet la frem i andre kvartal. De venter fortsatt driftsinntekter på mellom 470 og 530 millioner dollar i år. Den eneste endring gjelder investeringene i multiklientseismikk, som økes fra 230-270 dollar i inneværende år til 250-280 millioner dollar.

TGS hadde ved utgangen av tredje kvartal en ordrereserve på 131,8 millioner dollar, opp fra 126 millioner ved utgangen av forrige kvartal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.