NA24.no

TGS utvider i Mexicogolfen

TGS og samarbeidspartneren Reservoir Exploration Technology melder om utvidelse av undersøkelse i Mexicogolfen.

Seismikkselskapet TGS melder torsdag at de har utvidet en multiklient undersøkelse i Main Pass og Viosca Knoll-feltene i Mexicogolfen.

I en børsmelding skriver TGS at de har blitt motivert av forhåndsfinansiering til å øke undersøkelsen fra 1800 kvadratkilometer til 2400 kvadratkilometer.

Det er det unoterte norske seismikkselskapet Reservoir Exploration Technology (RXT) som skal gjennomføre undersøkelsen og innhente de seismiske dataene gjennom å bruke sin egen teknologi.

Odd Erik Rudshaug, finansdirektør i RXT, forteller til NA24 iMarkedet at kontrakten med TGS om skyting av seismikk i Mexicogolfen er en stor og viktig kontrakt for selskapet.

Arbeidet på denne kontrakten startet opp i slutten av februar i år, og er ventet å bli ferdig innen januar 2007.

Rudshaug forteller til NA24 iMarkedet at deres teknologi skiller seg fra konvensjonell streamer seismikk, der linjene som henter inn seismikken trekkes etter skip. RXTs teknologi går ut på at man legger kabler på havbunnen, slik at man bruker geofoner i tillegg til hydrofoner.

- Dette gjør at man får en bedre datakvalitet og høyere oppløsning noe som gjør at man kan se felt og formasjoner man ikke hadde sett med konvensjonell seismikk, sier Rudshaug til NA24 iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere