NA24.no

Telenors Asia-sjef Sigve Brekke møter nye utfordringer i Thailand.
Telenors Asia-sjef Sigve Brekke møter nye utfordringer i Thailand. Foto: Stig Martin Solberg (Mediehuset Nettavisen)

Thailands militære utsetter 4G

Sist oppdatert:
Militærjuntaen har utsatt planlagt 4G-auksjon.

Regjeringen som ledes av general Prayuth Chan-ocha avlyste en auksjon for 4G-dekning etter at han først ga sin støtte til prosjektet da han kom til makten i mai.

Utsettelsen skyldes at den nye militærregjeringen planlegger en gjennomgang av det utenlandske eierskapet i landets mobiloperatører, blant dem DTAC, der Telenor har en kontrollerende eierandel.

Gjennomgangen ble bestemt etter at Telenor opplyste at de ble bedt om å sperre tilgangen til Facebook i Thailand noen dager etter militærkuppet. Telenor har siden bedt om unnskyldning for å ha gitt opplysningene offentlig.

DTAC er den ene av Thailands tre største mobiloperatører. De to andre er AIS, der Singapore Communications eier 23 prosent, og True Corp, der China Mobile er i ferd med å kjøpe 18 prosent.

Analytikere sier at utsettelsen kan føre til tap på 4 milliarder dollar i investeringer og inntekter i en sektor som står for 10 prosent av Thailands BNP. En lengre utsettelse kan også føre til forstyrrelser i mobiltjenesten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere