NA24.no

The Edge krever 655,- for vinen - på polet koster den 150 kroner

PRISØKNING: Vinen av typen Nobles Vines 667 kostet 655 kroner på restauranten på Petters STordalens hotell, mens den på Vinmonopolet koster 150 kroner.
PRISØKNING: Vinen av typen Nobles Vines 667 kostet 655 kroner på restauranten på Petters STordalens hotell, mens den på Vinmonopolet koster 150 kroner. Foto: Knut Falch / SCANPIX (SCANPIX)
Restaurant på Petter Stordalens hotell mer enn firedoblet prisen.

(Nordlys.no): For en liten måned siden var Gunnar Hartvigsen og hans kone på besøk på restauranten Kitchen & Table på hotellet The Edge i Tromsø, som eies av Petter Stordalen. Her bestilte de en flaske vin av typen Nobles Vines 667 P. For denne flasken måtte Hartvigsen betale 655 kroner.

Vinen er laget av 100 prosent Pinot Noir-druer, og stammer fra California i USA. Årgangen er 2012.

Undersøkte pris

I etterkant av restaurantbesøket, undersøkte paret prisen på Vinmonopolet der vinen heter Noble Vines 667 Pinot Noir. Der koster den samme vinen 150 kroner. Dette gir en faktor på 4,36 ganger i forhold til Vinmonopolets pris.

– Det må være norgesrekord i påslag, sier Hartvigsen til Nordlys.

Han forteller at han setter pris på en god vin til et godt måltid og at han ofte besøker restauranter basert på anbefalinger og omtale i media.

– Det er selvsagt klart at jeg gjør mine egne betraktninger under og etter besøket. Under besøket på Kitchen & Table valgte vi å gå noe opp i pris på vinen basert på kelnerens anbefaling. For moro skyld undersøkte jeg om polet solgte samme vin, sier Hartvigsen.

Følger markedet

Hartvigsen fant for eksempel at nettavisen Osloby.no i fjor hadde undersøkt påslaget i en rekke Oslo-restauranter. Der kom de fram til at det største påslaget på vin i Oslo hadde en faktor på 4,1 ganger Vinmonopolets pris.

– De fleste vinene i denne undersøkelsen lå betydelig under, sier Hartvigsen.

Men hotellsjef Øyvind Alapnes mener på sin side at påslaget på nettopp denne vinen er innenfor det normale.

– Vi priser vinene våre rimelig likt med resten av restaurantbransjen, og føler ikke at prisene våre er høyere enn andres, sier Alapnes til Nordlys.

Han forklarer at påslagene også kan være høyere enn 4,36 som i dette tilfellet.

– Påslagene varierer fra 3,5 til 5 ganger prisen på Vinmonopolet, sier han.

Les flere saker fra Nordlys her.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere