NA24.no

Thea (2) fikk bare én gave

Foto: Tore Sandberg (Drammens Tidende)
Da Thea Linea Hetty feiret toårsdagen sist uke fikk hun bare én bursdagsgave. Resten gikk til SOS barnebyer.

Dermed sitter den vesle jenta igjen med en flott trampoline som foreldrene mener hun vil ha glede av i mange år, istedenfor en haug med plastleker.

- Thea har alt hun trenger, og er ikke så opptatt av ting. Leker er morsomt der og da, men så mister de sin interesse etter få dager, sier faren Jon Espen Hetty.

Saken er levert av Drammens Tidende

Bruksting
- Istedenfor at hun til slutt får kasser med unyttige leker vil vi at bursdagspengene går til noe hun har bruk for. I tillegg vil vi at pengene skal hjelpe noen som trenger det, sier moren Cesilie Thorvig.

Thea har feiret både med familien og venner. Det var familien som gikk sammen om å kjøpe trampolinen, mens vennene ga en sum hver til SOS barnebyer.

- Vi har et fadderbarn i Kenya. Det er en 11-årig jente, og pengene går direkte inn på en konto til henne. Den får hun fritt disponere når hun må klare seg selv som 16-åring. Thea får dermed gitt over 1.500 kroner til en jente som virkelig trenger dem, sier Cesilie.

LES OGSÅ:Slik unngår du at 18-årsfesten blir et mareritt

Vil fortsette
Foreldrene vil fortsette gaveordningene, men innser at det kan bli vanskelig når Thea blir eldre.

- Vi vil vurdere det fra år til år. Hvis Thea synes dette er leit når hun blir eldre, så må vi gjøre om på det.

- Håpet er at hun gjennom dette lærer om empati og medmenneskelighet, og etter hvert selv velger å gi til veldedighet, sier Cesilie.

Foreldrene har bare fått positive reaksjoner fra bursdagsgjestene, og vil oppfordre flere foreldre til å følge i samme fotspor.

Ballongene best
- Barna bryr seg ikke om alle lekene og hva ting koster. Det som var mest populært for Thea var ballongene, og prinsessekronen fra barnehagen, sier Jon Espen, og legger til:

- Derfor er det bedre å bruke pengene på noe meningsfullt, enten det er noe barnet virkelig trenger eller veldedighet. Det er mange fattige i både Drammen og utlandet som har behov for hjelp.

LES OGSÅ:Hvor mye bør en bursdagsgave koste

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere