*Nettavisen* Økonomi.

Think er reddet

Watt a day! Elbilprodusenten Think er sikret videre liv. Alle de ansatte får fortsette.

08.12.05 18:36

Selskapet har slitt økonomisk i lengre tid og de ansatte har ikke fått lønn siden oktober. På dagens styremøte ble det imidlertid klart at det sveitsiske eierselskapet spytter inn nye millioner slik at driften kan fortsette. Dermed får alle de 40 ansatte beholde jobben.

- Vi har tro på produktet, og eieren vår har tro på produktet, sier styremedlem Øystein Asphjell til TV 2 Nettavisen.

- Tiden har ikke alltid vært rett for oss. Noen gang har vi vært for tidlig ute. Men en gang tar fossilt brensel slutt, og fornybar energi tar over. En gang skal verden leve av strøm, sier han.

Skylder penger
Think har stanset utbetalingene til sine kreditorer, men er ikke villige til å opplyse hvor mye penger de skylder.

Etter bruddet med Ford ble den nyutviklede modellen Think City skrinlagt til fordel for en ny modell, Think Public, som etter planen skal i produksjon tidlig neste år. Det sveitsiske selskapet Kamkorp Microelectronics SA som tok over elbilen etter Ford, har ifølge Neal ikke klart å tilføre bedriften nok penger til å starte produksjonen.

– Er de konk?
Leder i Greenpeace-Nordic Norge, Truls Gulowsen, har i mange år engasjert seg sterkt i den norskske elbilsatsingen, og spesielt i Think-bilen fra Aurskog.

Klikk på bildet for å forstørre.

– Det har vært styremøte i Think i dag¿

– Er de konk?

– Nei, de er reddet.

– Oj, så bra. Jeg hadde regnet med at de skulle gå konk – det har jo ligget i kortene fra de ble solgt fra Ford at de bare ville holde det gående noen år og så var det slutt, sier Gulowsen.

Glede i miljøbevegelsen
– Men jeg tror ikke Think er reddet før jeg ser eiere – nye eller gamle – som er villige til å satse de gode idéene som de har ved fabrikken.

Norge har en nøkkelrolle i el-bilsammenheng, mener Gulowsen.

– Vi har ingen konvensjonell bilindustri i Norge som legger lokk på elbilsatsingen, og det er veldig viktig å beholde de få elbilmiljøene vi har i Verden, ser Greenpeace-lederen.

– Hvis Think er reddet er vi veldig glade, det tror jeg gjelder hele miljøbevegelsen, sier Truls Gulowsen til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag