NA24.no

Think tanker 390 mill.

Sist oppdatert:
Elbilprodusenten Think skal hente penger i en ny emisjon i midten av juni.

- Jeg ser ikke bort fra at jeg blir med videre i neste emisjon i Think, sier finansmannen Petter Stordalen til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Fredag flagget selskapet at de inngår en batteriavtale med den amerikanske Tesla Motors og trenger 390 millioner kroner i neste emisjon i midten av juni.

Ny emisjon
- I månedsskiftet mai og juni skal ABG Sundal Collier hente 50-60 millioner dollar, sier adm. direktør Jan-Olaf Willums i Think til NA24.

Tidligere i år ble den nye eierstrukturen lansert med med Stordalen, Jon Erik Brøndmo, Stein Erik Hagen og Petter Sundt.

Det totale kapitalbehovet til Think ble besluttet til å være 95 millioner dollar som er rundt 570 millioner norske kroner.
Første skritt var et konvertibelt lån fra kjedisporteføljen på 25 millioner dollar. Neste skritt er å samle inn resten på 65 millioner kroner.

Verdens raskeste
Fredag sendte e-bilselskapet ut en melding at det inngår et teknologisamarbeid for rundt en kvart milliard kroner med det amerikanske selskapet Tesla Motors.

- Vi har som mål å levere de beste batteriene til våre bilkunder og dette er en spennende avtale og jeg er veldig fornøyd, sier Willums.

Tesla Motors bygger verdens raskeste el-sportsbil, skal levere batterier til den nye «Think city». Willums sier dette samarbeidet gir muligheter for å jobbe tekk med en av USAs mest innovative bilprodusenter.

Sportsbilen
Tesla Roadster er den raskeste el-sportsbilen som finnes på markedet. Den akselerer fra 0 til 100 km/t på fire sekunder, og kan kjøre over 320 kilometer på en ladning. Toppfarten er på 210 kilometer i timen. Bilen benytter seg av de nyeste litiumbatteriene.

- Dette er seriøse greier, og vi får tilgang til de samme betingelsene som de på batterisiden, seir han til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere