NA24.no

Thomas Øye må betale ti millioner

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Finansakrobaten må punge ut etter å ha blitt dømt i retten.

Den fallerte finansakrobaten Thomas Øye ble mandag dømt til å betale ti millioner kroner i erstatning til selskapet Villamar AS.

NA24 - din næringslivsavis

Det fremkommer av en dom i Oslo Tingrett.

Krav fra 2000
Pengekravet var opprinnelig på 15 millioner kroner, viser dommen som ble offentliggjort tirsdag ettermiddag, og har sin opprinnelse i en aksjetransaksjon som fant sted i februar 2000.

Da var Reinhard Sommer daglig leder i investeringsselskapet Ulskog Invest og ønsket å gjøre investeringer i børsnoterte selskaper. Gjennom Øye kom Sommer i kontakt med meglerhuset Aker Fonds – og det ble gjennomført en såkalt put call-transaksjon.

Ulskog Invest mottok imidlertid aldri noe oppgjør for aksjene, viser dommen fra tingretten, og investeringsselskapet saksøkte forsikringsselskapet til Aker Fonds i 2003. Etter først å ha tapt i tingretten, ble saken forlikt før den skulle opp til ankeforhandlinger. Forliket innebar at If skulle betale 2,1 millioner kroner til Sommers selskap.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Har krav mot Øye
Sommer valgte også å gå etter Øye personlig, og har fått medhold for det i dommen fra Oslo Tingrett.

- Etter en helhetsvurdering er retten kommet til at det er tilstrekkelig sannsynliggjort at saksøker har et krav mot Thomas Øye. I sin vurdering har retten særlig lagt vekt på at Thomas Øye 18. januar 2006 undertegnet et gjeldsbrev der han erkjenner å skylde 12 343 933 kroner til Ulskog Invest AS, skrives det i dommen.

Dermed må Øye ut med 10 millioner til Sommers selskap.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere