NA24.no

(Scanpix/Montasje)

Thon avslørte utro ansatte

Sist oppdatert:
Skal ha solgt egne drikkevarer på jobb.

Ansatte på Olav Thon Gruppens restaurant Scotsman i Karl Johan i Oslo skal ha sluset betydelige beløp ned i sine egne lommer ved å ta med seg sine egne drikkevarer på jobb og selge disse – uten å registrere salgene i kassen, skriver Estate Nyheter.

- Jeg kan bekrefte at vi har levert inn en politianmeldelse, men kan ikke si mer ettersom dette er en personalsak, sier direktør for restaurantene i Olav Thon-systemet, Øyvind Larstorp.

Selskapet skal ha oppdaget at noe var galt ettersom omsetningen i baren sank, men antallet tomflasker holdt seg stabilt.

- De hyret inn et privat sikkerhetsselskap for å gjøre rutinekontroller. Representanter for selskapet besøkte restauranten hyppig og utga seg for å være ordinære bargjester. De registrerte flere tilfeller av at det de kjøpte i baren bare tilsynelatende ble slått inn på kassen, sier en sentralt plassert kilde i Olav Thon-systemet til Estate Nyheter.

Dermed ble det satt ut en felle.

En dag i fjor ble varebeholdningen i den aktuelle baren telt opp av ledelsen før de ansatte kom på jobb. Kort tid etter at de var kommet på jobb, ble baren stengt. De ansatte fikk så beskjed om å gå et annet sted.

- Varebeholdningen ble nå talt opp på nytt. Og mistanken bekreftet: Det var nå flere flasker, både med øl, vin og brennevin, enn det hadde vært før de ansatte hadde kommet, sier kilden.

Konfrontert med funnene skal flere ha tilstått.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere