NA24.no

Thon ble avvist på sitt eget hotell

Foto: Hildegunn Nielsen Tjøsvoll (Helgeland Arbeiderblad)
Sist oppdatert:
Noen ganger hjelper det lite å være selveste Olav Thon.

Da hotellkongen Olav Thon kom til Brønnøysund torsdag var det fullt på Thon Hotel, skriver Helgeland Arbeiderblad.

Det hjelper lite å være selveste Olav Thon når alle hotellrommene i Brønnøysund er fylt opp, dette fikk han erfare da han ankom Brønnøysund torsdag.

- Det er veldig godt belegg på hotellene i byen. Det var så fullt i dag at jeg ikke fikk rom på hotellet. Men det ordnet seg ved at jeg fikk en kvistleilighet på Kystferie som ikke var gjort i stand til utleie ennå. Der blir jeg plassert i natt, sier Thon og ler hjertelig over situasjonen han har havnet i.

Fikk ikke rom
Olav Thon er på lynvisitt i Brønnøysund og kan for første gang se det midlertidige hotellet ved flyplassen med selvsyn. Han er imponert over hotellets interiør og synes det er smakfullt.

- Vurderer dere å søke om permanent hotelldrift ved flyplassen når hotellutbyggingen i sentrum er ferdig?

- Man kan vel ikke tro at et sånt trykk på hotellmarkedet i dag avtar. Vi har fått midlertidig tillatelse til hotelldrift i fire år og det er ikke aktuelt å søke om permanent drift nå. Men vi får følge utviklingen med flyplassen og helikopterhangaren videre, sier Thon.

Han er på vei til Tromsø, men bestemte seg for å komme innom Brønnøysund på vei nordover. Han hadde ikke sett flyplasshotellet, anleggsarbeidene på sentrumshotellet og tomta der Thon skal sette opp et bygg som Kiwi skal leie. Dagen i Brønnøysund benyttet han til samtaler med rådmann og ordfører i Brønnøy kommune.

- Vi har ikke snakket om noe konkret annet enn utbyggingen av kulturhus ved hotellet. Hotellets nybygg vil stå ferdig allerede i januar eller februar til neste år. Så blir det spennende å se om man også kan få et skikkelig forsamlingslokale i lokal regi som vi har lovet å være med å finansiere med noen millioner, oppsummerer Thon.

Interessert i P-hus
Det er hotellets østre del som er revet og som skal bygges opp igjen og stå ferdig tidlig i 2011.

- Kan det være aktuelt å rive resten av hotellet?

- Det er ikke helt utenkelig hvis vi kunne fått en del ekstra rom. Planen er å pusse opp den delen som står igjen, men det har vist seg gang på gang at ombygginger er dyrere enn nybygg. Så dette blir en overveielse vi får ta.

Thon har tidligere uttalt at han ser for seg Brønnøysund som en framtidig konferanseby og kulturhuset med stor konferansesal inngår i denne visjonen. Han innrømmer at han ser mørkt på et scenario der Brønnøysundregistrene velger å flytte ut av dagens lokaler vis-à-vis Thon Hotel i sentrum.

- Det er klart det er viktig at de holder seg der for hele Brønnøysund, næringsvirksomheten i byen inkludert min hotellvirksomhet. Det er veldig dumt om de flytter, jeg ser helst at de er der de er. Jeg er villig til å legge til rette for at de skal få glede av det som kommer, sier Thon og sikter til kulturhusplanene.

Han har også fått se planene for parkeringshus med utescene på toppen som Vidar Kristoffersen og Sigbjørn Gladsø lanserte som en visjon i Helgeland Arbeiderblad tidligere denne måneden.

- Kanskje jeg også kan være behjelpelig med parkeringshuset, jeg synes dette ser spennende ut, sier Thon om dette prosjektet.

Han understreker at han synes Brønnøysund er en nydelig by der han ser muligheter for en rekke virksomheter.

- Brønnøysundregistrene og oljevirksomheten er kanskje det viktigste for Brønnøysund. Jeg er veldig optimistisk på Brønnøysunds vegne, sier Olav Thon.

Les flere saker i Helgeland Arbeiderblad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere