*Nettavisen* Økonomi.

Thon dobbelt så stor som Stordalen

Foto: NSW narudstokkewiig

Hotellkongen Olav Thon er dobbel så stor som hotellknekt Petter Stordalen i Oslo.

02.10.09 06:59

- I Oslo så skal det mye til før Petter Stordalen inntar tronen, sier administrerende direktør Morten Thorvaldsen i Thon Hotels til NA24.

I Norges hovedstad er det Olav Thon som er hotellkongen. Han er dobbelt så stor som nummer to på listen, Petter Stordalen.

Nytt hotell til Thon
Eiendomsmagnaten Olav Thon har 15 hoteller i Oslo, og totalt 2.646 rom. Det største hotellet er Thon Hotell Opera med 434 rom som ligger like ved Operaen.

Den 5.oktober åpner Thon et nytt hotell med 144 rom i tilknytting til Ullevaal Stadion. Thon har 53 hoteller i Norge, et i Sverige, fire i Brussel og et i Rotterdam.

- Er Olav Thon hotellkongen i Oslo?

- Ja, det kan man vel si. Thon Hotels er den største hotellkjeden i Oslo, sier Thorvaldsen til NA24.

Han sier hovedstaden er et meget viktig marked for selskapet med mange store konferanser og møter foregår i Oslo og omegn. Oslo har mange tilreisende både som forretningsdestinasjon og for fritidsmarkedet.

Grand hotell-sjefen
I 1975 kom Jan E. Rivelsrud på banen med Rica og det har per i dag 1.340 rom på sine åtte hotell i Oslo.

- Oslo er et meget viktig hotellmarkede da de fleste på et eller annet nivå legger turen til hovedstaden, sier han til NA24. Totalt har Rica 51 hoteller i Norge.

Modellen til Rivelsrud er å ha hoteller i Norge som ikke er mer enn tre timer fra hverandre slik at grupper kan booke hele reisen hos Rica-mannen.

- Er Olav Thon hotellkongen i hovedstaden?

- Ja, det er helt sikkert, sier Rivelsrud til NA24.

Hotellknekten
Hotellknekten Petter Stordalen har kun seks hotell i Oslo. Men det øker til syv da hans nye hotell i Folketeatret åpner i oktober. Det har 160 roms kapasitet.

Totalt har Stordalen 1.413 rom i hovedstaden og det største er Royal Christiania med 508 rom i Oslo sentrum. Selskapet Choice markedsfører 170 hoteller i det nordiske markedet.

Stordalen har ikke besvart NA24 henvendelser da han er på reise i Sverige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.