NA24.no

Thon ga bort million

Sist oppdatert:
Olav Thon kom til Molde med topplue og en million i sekken. Se bildene.

MOLDE (NA24): Tirsdag morgen, iført rød topplue, skjerf og ransel på ryggen, dro Olav Thon (84) alene med SAS Braathens til Molde. På sin ensomme reise hadde han fylt sekken med pengegaver og fremtidsplaner.

Les også: Tar ti nye år på toppen

NA24 - din næringslivsavis

Da NA24 møtte landets rikeste innbygger, innrømmet han sine sterke følelser for rosenes by.

Se bildene nederst i saken.

Ga bort en million
De neste årene er det planer om å investere for over tre milliarder kroner i Møre og Romsdals fylkeshovedstad.

Thon startet tirsdagens moldebesøk med å gi bort én million kroner til byggingen av nytt badeanlegg i byen. Samtidig signerte han kjøpekontrakten for tomt- og bygningsmasse hvor han skal bygge ut Thon Hotell Moldefjord til å bli ett av landets beste konferansesenter.

Thon har selv antydet en pris på rundt 100 millioner for utbyggingen, men personer med innsyn i planene bekrefter ovenfor NA24, at summen sannsynligvis vil ende på det dobbelte når alt står ferdig. Thon håper utbyggingen kan starte allerede til høsten.

Tar ti nye år
Olav Thon rusler rundt mellom møter og flyreiser med en krykke. Han falt på isen og slo seg stygt på holka i Hammerfest da han kjøpte to hoteller, men fortsatte dagen etter til Brussel og handlet nye hoteller og landet i Molde i går for å signere en ny investering. En kraftig smell stopper ikke denne fjellgeita fra å ta turen.

– Jeg tar ti nye år i forretninger, til jeg blir 94 år, sier hotellkongen Olav Thon til NA24 Trondheim.

LES MER: Thon tar ti nye år

I august 2006 delte Thon ut millioner til slekta under et slektstevne i Ål i Hallingdal. 26 av de yngste familiemedlemmene til den barnløse milliardæren fikk en million hver under middagen.

LES MER: Ga én million til hver

Thon har også tidligere gitt bort en million til Turistforeningen for at de kan overta turisthytta Kvinen i Sirdal.

LES MER: Thons milliongave

- En vakker by
Til NA24 svarer Thon med smil og latter når vi spør om hans engasjement i Molde.

– Jeg har vel nevnt dette noen ganger, men Molde er en veldig vakker by. Derfor har jeg et sterkt ønske om å trekke massevis av turister til byen. Det er også utrolig spennende å være med på å utvide en by som Molde, på en slik måte, forteller han åpenhjertig til NA24.

Thon setter opp en bredt smil og bobler av latter da vi spør om han ikke er litt bekymret for å konkurrere med sine partnere Erik Berg og Stig Jacobsen, om å eie det flotteste hotellet i byen.

– Hehe, jeg eier jo mye av Rica Seilet også, jeg da. Jeg tror faktisk jeg er største aksjonær der. Er jeg ikke det da, spør han retorisk og leende.

Thon forteller videre til NA24 at han overhodet ikke prøver å stjele glansen fra investorkompisene Berg og Jacobsens «Seilet».

Se bildene nederst i saken.

Vil konkurrere internasjonalt
Direktør ved Thon Moldefjord Hotell, Terje Hatlen Stokke, er full av superlativer om Olav Thons engasjement i hjembyen. Stokke tar med NA24 til hotellets – til nå – flotteste rom for fotografering, hvor han sier følgende om fremtidens konferansesenter i Molde:

– Dette er en «once in a lifetime oportunity» for oss som jobber ved hotellet. Fra å være et frokosthotell, blir vi nå et slagkraftig kurs-og konferansehotell. Ikke mange byer i Norge kan skilte med det signalbygget vi nå kommer til å bli, forteller han til NA24.

Både Thon og Stokke er klar over at konkurrentene planlegger og ta opp konkurransen på dette markedet, men Stokke er klar på hva dette betyr for Moldes fremtid.

– Nå kan vi konkurrerer på det internasjonale markedet innen kurs og konferanse, avslutter han oppglødd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere