*Nettavisen* Økonomi.

Thon slår tilbake

Foto: (Scanpix)

- Jeg har aldri bedt om å være et glansbilde, sier Olav Thon etter bokangrep.

Tidligere denne uken kom boken ”Reven – Olav Thon og hans metoder” ut på Spartacus forlag. Forfatter Dag Ellingsen hadde gått etter sømmene i Thons liv og virke og hadde som mål om å knuse en del myter.

NA24 – din næringslivsavis

Nå slår Thon tilbake mot Ellingsen i et intervju i avisen Hallingdølen dagen før enda en biografi om den ikoniske eiendomskongen og investoren kommer på markedet. Denne boken er imidlertid skrevet med full godkjenning og velsignelse av Thon som en autorisert biografi, ført i pennen av Hallgrim Berg.

– Det er en bok som dokumenterer hva som har skjedd. Boken er ikke en rosemaling av meg, men det som står der er rett, sier Thon til avisen.

Dag Ellingsens uautoriserte bok er imidlertid Thon ikke begeistret for.

- Det hører med at Økonomisk Rapport – som Ellingsen jobbet i – måtte betale meg 10.000 kroner og trykke et dementi for noe han hadde skreve i bladet. Det er spesielt at en som måtte gå grundig tilbake på noe han skreiv for 20 år siden, har brukt enormt med arbeid for å finne fram til noe mer. Han er ute etter å sverte meg og rive ned et eventuelt glansbilde. Men jeg har ikke bedt om å være noe glansbilde, sier Thon til Hallingdølen.

Les NA24s anmeldelse av boken til Dag Ellingsen her: Forsøk på karaktermord

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag