NA24.no

Thon ut mot gambling

Sist oppdatert:
Eiendomskongen Olav Thon kaster seg på kampanjen mot spilleavhengighet.

Olav Thon oppdaget i helgen at Norsk Tipping gir fem millioner av sitt overskudd til en kampanje mot spillavhengighet. Han mente umiddelbart at alle som på en eller annen måte er aktører i denne bransjen må være med å ta ansvar for en slik viktig kampanje, skriver han i en pressemelding.

Kampanjen er i regi av Statens Lotteri- og Stiftelsestilsyn, i samarbeid med Kulturdepartementet, og ble offisielt åpnet av statsråd Trond Giske i dag. På mandag har også Lyn-trener Henning Berg gått ut mot gambling.

- Spilleproblemer er ingen privatsak. Det går ut over både familie og hjem og styrer hverdagen fullstendig sa Berg i et intervju med Dagbladet. Berg er med i kampanjen som foregår nå.

Sammen med selskapene Bergen Coin AS, Fun Game AS og Kron & Mynt AS " matchet" Olav Thon Norsk Tippings innskudd til kampanjen med fem millioner kroner.

Olav Thon synes det er underlig at ikke de private aktørene er blitt utfordret til å bidra til dette viktige tiltaket, heter det i melding. Fra privat side har det i lang tid blitt fremsatt mange forslag til en helt annen type automater enn de vi ser i dag, og ikke minst en helt annen oppstilling.

- Når det nå skal advares mot farene som pengespill kan skape for enkelte mennesker, er det viktig at dette virkelig kan bli effektivt, skriver Thon i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere