NA24.no

Ti tiltalt for å ha diktet opp jobber for å svindle Nav

10 personer i et byggefirma svindlet Nav systematisk gjennom fiktive arbeidskontrakter, mener Nav og politiet.
10 personer i et byggefirma svindlet Nav systematisk gjennom fiktive arbeidskontrakter, mener Nav og politiet. (Scanpix)
Ti personer i et byggefirma i Oslo er tiltalt for grov Nav-svindel for millioner av kroner.

Svindelen er systematisk og planlagt ved at man har laget fiktive arbeidskontrakter, mener Nav og politiet. Politiet mener firmaet formelt har ansatt sju kvinner med sikte på at disse skulle skaffe seg ytelser fra Nav, skriver Aftenposten.

I dom fra 15. mai i år mot én av kvinnene, en 28-åring fra Kosovo, slås det fast at hun ikke har vært på noen av disse arbeidsplassene. Hun fikk åtte måneders fengsel, hvorav fem må sones, for å ha svindlet Nav for rundt en halv million kroner.

Seks kvinner og to medvirkende menn, blant dem den 48 år gamle lederen for firmaet, står nå tiltalt i samme sak.

Nav fikk tips om at et påfallende stort antall personer som fikk stønad basert på inntekter fra firmaet Alfa Bygg Oslo AS. Fem av sju kvinner ansatt i firmaet leverte søknader om stønad kort tid etter at de kom til Norge.

En av kvinnene, som skal ha vært ansatt i Alfa Bygg, oppholdt seg i utlandet i hele perioden hun skulle ha jobbet.

– Svindelen er satt i system. Det ser ut til at personer blir innmeldt som arbeidstagere for å få trygderettigheter, sier seksjonssjef Magne Fladby i Arbeids- og velferdsdirektoratet.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere