*Nettavisen* Økonomi.

Tidemandsen får flere butikker

FÅR NY EIER: Administrende direktør Lars Tendal i Expert Foto: Expert

XXL- gründeren inn på eiersiden i Expert.

19.04.12 09:49

Dolphin Invest AS og Øivind Tidemandsen har gått inn med en eierpost i Expert. Med dette har Expert fått inn en ny eier som tilfører selskapet ny kapital og verdifull kompetanse på butikkdrift.

Sammen med majoritetseier AWilhelmsen ønsker Tidemandsen å utvikle selskapet videre. I første omgang går han inn med en minoritetspost. I tillegg er det avtalt en opptrappingsplan som gir ham en opsjon på inntil 50 prosent eierandel. Øivind Tidemandsen vil også gå inn i styret i Expert og i en periode jobbe operativt sammen med Experts ledelse.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

- Expert trenger den kompetansen Tidemandsen har på «storbutikk» og kjededrift. I tillegg har han erfaring fra elektronikkbransjen gjennom tidligere eierskap i Elkjøp. Vi er glade for å få Tidemandsen med på laget i Expert, sier styreleder Svein Sivertsen i en pressemelding.

Utfordrende år
For Expert ble 2011 et utfordrende år lønnsomhetsmessig. Resultatet endte med et underskudd på - 1.023 millioner kroner, mot - 105 millioner i 2010. Det svake resultatet skyldes først og fremst en meget tøff markedssituasjon, spesielt i Sverige og derav følgende goodwillnedskrivninger og avsetning til restrukturering på til sammen 720 millioner.

Det ble ultimo 2011 iverksatt en større restruktureringsprosess for hele konsernet. Samtidig ble konsernet tilført 500 millioner i ny kapital i januar 2012.

1. desember 2011 tiltrådte Lars Christensen som konsernsjef.

- Expert fokuserer nå på å utvikle et mer lønnsomt butikkonsept. I kostnadsprogrammet som selskapet gjennomfører ligger en effektivisering av driften, og vi vil vurdere vår tilstedeværelse på alle steder. Det betyr at vi har fokus på lønnsomhet, riktig markedsmessig plassering og størrelse på butikkene sett i forhold til markedsgrunnlaget. Noen steder vil resultatet bli at vi kommer til å avvikle butikker, mens andre steder vil vi forsterke vår tilstedeværelse og oppgradere og modernisere butikker. Kostnadsprogrammet innebærer at vi snur alle steiner og ser på lønnsomhet og effektivitet i alle deler av virksomheten, forteller konsernsjef Lars Christensen, i pressemeldingen.

Jaktet på medeier
Eneeier AWilhelmsen har i en lengre periode jaktet på en medeier som kan være med å styrke selskapet og som har spisskompetanse på å drive store butikker og kjeder.

- Vi har lenge sett etter en partner og har hatt Øivind Tidemandsen på vår liste. Han er den ideelle partneren for oss. Han har kunnskap om bransjen og har retailkompetanse, som selskapet trenger, sier Sigurd Thorvildsen, administrerende direktør i AWilhelmsen i meldingen.

Med 777 butikker i Norden er Expert en av de største kjedene innen forbrukerelektronikk både i det norske og nordiske markedet.

- Expert er et godt kjent og godt likt selskap med 777 butikker i Norden. Det vi er opptatt av nå er å utvikle selskapet videre. Vi skal levere gode produkter, et godt butikk konsept og god service til et stort antall kunder framover, sier styreleder Svein Sivertsen i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.